Ma aflu in concediu de maternitate (2ani) pana pe 01.06.2013, cu o indemnizatie de 1200 RON. In cazul in care as naste in aceasta perioada, aproape de finele concediului, indemnizatia pentru al doilea copil ar fi calculata la 75% din acesti 1200 RON, sau din veniturile realizate anterior primei nasteri? Cu alte cuvinte, pentru al doilea copil as lua tot 1200 ron (pt doi ani), chiar daca nu am realizat venituri din salarii?
Va multumesc pt raspunsurile oferite. Asa stiam si eu, ca beneficiez de aceeasi indemnizatie ca si pt primul copil, dar....... dupa cum v-am spus eu am depus dosarul cu adeverintele de venit (am lucrat pt mai multe societati) si pt al 2 lea copil deoarece cei de la AJPIS au spus ca nu au nici o dovada in baza careia sa mi se calculeze venitul net realizat in cele 12 luni. Unul dintre angajatori sa incetat activitatea inca din anul 2009 nemaiavand astfel cum sa-mi elibereze adeverinta de venit si deci nu mai da aceeasi baza de calcul ca si la primul dosar, si ce credeti ca mi sa spus........ trebuie sa-mi oreasca acum din indemnizatia, care oricum este mai mica, neavand acea adeverinta, vor sa-mi oreasca bani considerand ca am incasat ce nu mi se cuvenea in primul CCI, ceea ce inseamna cam 4000 lei. Am vorbit la telefon cu acea doamna de nenumarate ori si-mi spune ca dumneaei cunoaste foarte bine legea si stie ce are de facut. Nu pot sa o fac sa inteleaga ca nu are treaba cu cel de-al doilea dosar depus, ma refer la adeverinte.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti unde trebuie sa merg, cu cine sa discut, si ce trebuie sa fac, pt ca practic este imposibil sa cresc 2 copii mici dintr-un salariu de bugetar, cel al sotului.
Va multumesc!