avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiunea in raspundere contra administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiunea in raspundere contra administratorului

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Sunt asociat in cadrul unui SRL cu participatie de 50% si totodata unicul administrator.
Firma a inregistrat incepand cu 2009 multe datorii fata de o companie detinuta de celalalt asociat.

As avea 2 intrebari:

1. As dori sa ma retrag din aceasta afacere, fara nicio pretentie, insa asociatul meu nu doreste acest lucru si ma ameninta cu actiunea in raspundere a administratorului. Care este totusi procedura legala de a ma retrage din afacere si de a ceda cei 50%?

2. Pe ce baza poate cel de-al 2-lea administrator sa inainteze actiunea in raspundere a administratorului? Ce sanse reale de izbanda ar avea intr-o astfel de actiune?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:19, 9 Februarie 2012
1. puteti cesiona partile sociale insa in situati advs nu cred ca veti reusi. puteti merge in instanta si dizolva firma.
2. actiunea in raspundere a admin are nevoie sa fie intemeiata pe o conduita culpabila a acestuia. temei legal este art 72 din lg 31/1990
Multumesc pentru raspuns.
Aveti idee din practica judiciara, daca astfel de actiuni au sorti de izbanda? Sunt multe cazuri de acest gen?
nu asa se analizeaza practica judiciara :) depinde de motivul invocat de catre reclamant si de probatoriul administrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea dintr-o societate bob02008 bob02008 Buna ziua Dețin cu o persoana un SRL-D de doi ani. Firma a acumulat ceva datorii către stat Asociatul meu , s-a mutat din oras. Iar eu am rămas cu munca ... (vezi toată discuția)
Un sfat ,va rog ContSters86929 ContSters86929 Buna ziua, Am o societate unde sunt administrator,am un asociat, avem parti sociale 50%-50%,am o problema.Am devenit administrator pentru ca \"asociatul\"pe ... (vezi toată discuția)
Efectele excluderii unui asociat-administrator din srl maria1860 maria1860 Buna seara, as aprecia un raspuns simplu si concret referitor la \"Efectele excluderii unui asociat-administrator dintr-un SRL\". Odata ce aceasta persoana ... (vezi toată discuția)