avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragerea dintr-o societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragerea dintr-o societate

Buna ziua
Dețin cu o persoana un SRL-D de doi ani. Firma a acumulat ceva datorii către stat
Asociatul meu , s-a mutat din oras. Iar eu am rămas cu munca pentru doi, si nu mi convine aceasta situație. As dori sa ma retrag din firma , intre noi exista in momentul asta si niște divergente. Menționez ca amândoi detinem societatea cu drepturi egale. 50-50 si amândoi avem dreptul de administrator si semnătura in banca. As vrea sa fac demersurile necesare pentru a ma retrage sa-i las lui societatea si sa imi deschi o alta eu. Care sunt demersurile si daca depind de acordul lu de a ma retrage din societate?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:28, 8 Octombrie 2016
Ii puteti ceda partile sociale. In acest sens il puteti notifica si vedeti daca doreste. O alta solutie este vanzarea partilor sociale catre o alta persoana, sau dizolvarea si lichidarea societatii - dar acest demers presupune achitarea datoriilor societatii. Si apoi va puteti deschide o noua societate, dar nu SRL-D.
Sigur că pentru a rezolva problema este nevoie de acordul asociaților. În caz contrar chestiunea se rezolvă în instanță.
Se pot cesiona părțile sociale către asociat sau către o altă persoană (care va fi cooptată în societate și apoi va avea loc retragerea dvs), se pot cesiona ps către dvs (caz în care veți deveni asociat unic) sau se poate dizolva/lichida firma (caz în care datoriile la stat trebuie achitate).
Aveți mai jos un articol privind modalitățile de retragere a asociatului dintr-un srl:

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies din firma? adi0874 adi0874 va rog, poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? detin un srl impreuna cu un asociat, avand amandoi 50%, administrator fiind asociatul meu. As dori sa ies din ... (vezi toată discuția)
Iesire unilaterala din srl cu participare 50% - 50% - cum se procedeaza...? Naganori Naganori Buna ziua, Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare. În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat rezulta in pierderi pentru ceilalti asociati? Practic Practic Buna ziua, sunt administratorul si unul dintre cei doi asociati (cu 50%) ai unui SRL. As dori sa incep procesul de excludere a asociatului cu motivul ca ... (vezi toată discuția)