avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inreg.contabile ptr.imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inreg.contabile ptr.imprumut

buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, care sunt inregistrarile contabile? Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 18:15, 10 Februarie 2012
Nu puteti decit sa vindeti ceva (bun sau serviciu), sa incasati banii, iar acestia sa-i restitiuti asociatului.
Ca sa aveti profit trebuie sa inregistrati venituri provenite din activitatea firmei,adica venituri din vanzari marfuri,venituri din prestrari de servicii,depinde cu ce se ocupa societatea sau daca aveti mijloace fixe,puteti sa-i videti patronului spre exemplu,un mijloc fix la valoarea de care aveti nevoie pentru a avea profit, dar atentie,valoarea de vanzare trebuie sa fie mai mare cu suma de care aveti nevoie ptr.proft decat valoarea contabila ramasa neamortizata din contabilitate.Daca faceti asta aveti de plata TVA in cazul in care firma este platitoare TVA si evident impozit pe profit daca sunteti platitoare de impozit pe profit.
sau
puteti renunta la inregistrarea unor cheltuieli ,asta in cazul in care acestea NU SUNT FACTURI (bonuri fiscale neinsotite de factuta, alte documente de inregistrare in contabilitate a cheltuielilor pentru ca nu aveti facturi )Deci nu puteti renunta la inregistrarea cheltuielilor pentru care aveti facturi pentru ca acestea le-ati declarat in decl.394.
Aveti astfel de posibilitati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Transfer din contul de capital in contul curent miki24 miki24 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile facute pentru a transfera cei 200 lei din contul de capital in contul curent. Eu am procedat asa, ... (vezi toată discuția)