avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate prin uzucapiune

Am introdus la judecatorie o actiune civila prin care solicit ca aceasta sa constate ca am dobandit dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra unui imobil compus din gradina cu indeplinirea conditiilor prevazute de dispozitiile art.130 din decretul-lege nr 115/1938.
Credeti ca voi avea castig de cauza? Fostii proprietari sunt decedati de mai mult de 20 de ani.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:49, 9 Februarie 2012
Pai trebuie sa ne spuneti mai multe detalii.
Cand ati inceput posesia utilia, neviciata, etc.
Ce relatie exista intre dvs. si defunctii proprietari
Daca aveti vreun document referitor la imobil
Daca defunctii proprietari au mostenitori sau nu

POSESIA AM INCEPUT-O IN URMA CU 21 DE ANI,FOSTII PROPRIETARI AU FOST UNCHI SI MATUSA AI BUNICII MELE,DETIN DOAR UN EXTRAS CF,IAR FOSTII PROPRIETARI NU AU AVUT COPII. AU CRESCUT PE BUNICA CA SI PE PROPRIUL LOR COPIL,DOAR BUNICA A AVUT O FIICA...IN PREZENT SI BUNICII SUNT DECEDATI. VREAU SA MAI MENTIONEZ CA ACEASTA GRADINA ESTE IN CONTINUAREA CASEI NOASTRE ,ESTE UN SINGUR NR DE CASA SI DOUA NR TOP...PRIMUL NR L-AM DOBANDIT PRIN CONTRACT DE INTRETINERE CU BUNICII MEI.
Faptul ca nu au avut copii, nu inseamna ca nu au mostenitori. Mostenitorii sunt fratii defunctilor si descendentii fratilor.

Din cea ce vad nu indepliniti conditiile pentru a uzucapiunea de scurta durata. Trebuie sa asteptati pana la 30 de ani, desi este posibil chiar sa fiti mostenitori, asa ca nu vad de ce ati mai avea nevoie de uzucapare.
Dar mama mea ar avea drept de mostenire dupa bunici,in cazul acesta?
Trebuie stabilita linia succesorala.

Unchiul decedeaza fara copii, fratii unchiului mostenesc alaturi de sotie, copii fratilor unchiului ii mostenesc pe fati, nepotii fratilor unchiului ii mostenesc pe copii fratilor unchiului si tot asa.

Trebuie cunoscut cine a murit primul, daca sotul rudei directe avea alte rude succesibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune garsoniera Nechifor Georgel Nechifor Georgel In cazul in care proprietarii unei garsoniere au decedat in cursul anului 2013, nu au avut copii, dar au avut frati si surori(eu sunt nepot), pot dobandi drept ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)