avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicit un raspuns urgent privind custodia unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicit un raspuns urgent privind custodia unui minor

Buna ziua,
Sunt mama unui baietel de 2 ani si pana in prezent am stat acasa pentru cresterea lui,neavand nici un ajutor de la stat,mentionez ca nu a avut cine sa ma ajute in aceasta privinta,deoarece mama mea a decedat iar cu socrii mei nu am o legatura foarte buna!!De curand sotul meu mi a spus ca intentioneaza sa divorteze,amenintandu-ma ca imi va lua copilul,acuzandu-ma de neglijarea lui cat si a copilului!!Intentionez sa imi caut un loc de munca iar copilul,de comun acord cu sotul ,sa ramana la socrii.Intrebarea mea este:este posibil sa mi poata lua copilul,in cazul in care eu imi gasesc un loc de munca?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: MarynaM , utilizator 18:37, 9 Februarie 2012
Copilul nu vi se va lua in nici o situatie, exceptie face cazul in care sunteti mama denaturata.

Chiar daca va veti angaja,aceasta nu reprezinta un argument absolut pentru a castiga custodia copilului.
daca divortati si dumneavoastra sunteti angajata si faceti dovada ca v-ati ocupat indeaproape de copil in cei doi ani si ca va ocupati si in viitor nu cred ca tatal va obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Oricum ar fi bine sa va pregatiti de lupta daca spune ca vrea numai el copilul.
Mama denaturata nu se pune problema sa fiu deoarece consider ca mi am indeplinit atributiile de mama din toate punctele de vedere,tinand cont ca este primul meu copil si nu am avut nici un sprijin moral din partea nimanui,cu exceptia sotului meu!!Acum sotul meu,ma acuza ne neglijenta fata de copil,iar acuzele lui se refera la faptul ca :baiatul nu face la olita,este mofturos la mancare ,nu vorbeste prea bine.Mentionez ca a fost nascut prematur.Pana acum copilul meu nu a avut nevoie de nici macar o zi de spitalizare,lucru din care nu cred ca reiese faptul ca sunt o mama denaturata,sau bolnava psihic!!
In cazul in care sotul imi cere divortul,iar eu fac dovada ca am unde locui,are cine sa aibe grija de copil cat sunt la serviciu,si am un venit din care sa il pot intretine,exista posibilitatea sa mi l ia totusi??

Alte discuții în legătură

Divort-incredintare minori Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sora mea a deschis divort de sotul ei , dar acesta a deschis a deschis si el la randul lui un alt dosar si o acuza pe sora mea ca fiind MAMA ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii omama omama Buna,am 36 de ani,doua fete de 8 ani si 18 ani,sotul meu a fost plecat in germania ptr a lucra timp de 4 ani,anul trecut a venit acasa cu pretextul ca sunt o ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)