avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drept civil - nu pot sa imi fac CI pentru ca niciunul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drept civil - nu pot sa imi fac CI pentru ca niciunul dintre parinti nu vrea sa isi dea acordul pentru primirea in spatiu

Am 18 ani,parintii mei nu au fost casatoriti niciodata,acum sunt separati,eu sunt in custodia mamei din anul 1995.In situatia actuala locuiesc la mama intr-un apartament cu 2 camere ,iar tatal meu intr-un apartament cu 4 camere.Trebuie sa-mi fac buletinul de identitate dar niciunul nu vrea sa-mi dea actul de proprietate.Ce trebuie sa fac pentru obtinerea acestui act care imi este necesar si pentru sustinerea examenului de bacalaureat.?Unde trebuie sa ma adresez daca parintii mei nu vor sa imi faca acest act?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:21, 9 Februarie 2012
Puteti sa va faceti carte de identitate provizorie pana va convingeti mama sa va ia in spatiu.
Mergeti la evidenta populatiei cu vechiul buletin, certificat nastere original si copie, 3 poze de buletin, 4 lei, timbru fiscal 1 leu
Dar nu trebuie sa va dea dvs. actul de proprietate ci sa se prezinte unul dintre dansii personal cu actul la purtator. Explicati-le ca este doar o formalitate necesara pentru a va pune pe dvs. in legalitate. Asta daca nu cumva si-ar dori mama sa plecati din locuinta. Daca nu va doresc nici unul dintre dumnealor puteti apela la rude, prieteni, iubita etc. Oricine va poate lua in spatiu. Pana una alta trebuie sa va faceti o carte de identitate provizorie pentru a nu fi amendat. Avand 18 ani legea nu-i obliga pe parinti decat la intretinere pana la 25 de ani, parca pentru studentii de la medicina pana la 26 de ani dar nu stiu daca ii poate obliga cineva sa va mai ia in spatiu. Poate ca i-ati suparat cu ceva de nu va ajuta. Poate ar fi bine daca ati apela la dirigintele dvs. sa aiba o discutie cu dumnealor. Succes!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu vrea sa-i faca buletinul la 18 ani sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua este vorba despre prietena mea care de 3 ani s-a mutat la mine. Problema este ca in septembrie implineste 18 ani iar eu si cu ea am vrea sa plecam in ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Ajutor proprietarul nu vrea să ia în domiciliu o persoană ce locuiește pe proprietatea lui EllyElenya EllyElenya Bună ziua! Sunt o persoană în vârstă de 30 de ani, care locuiește la oraș în România. Am un iubit de 31 de ani și locuim singuri, împreună, ... (vezi toată discuția)