Locuiesc de peste 30 de ani la aceeasi adresa , in casa mamei mele . m-am casatorit de curand si trebuie sa imi schimb cartea de identitate , ca urmare a schimbarii numelui . Si sotul meu trebuie sa faca acelasi lucru , pt. ca a lui a expirat . Totusi , mama mea , care este destul de in varsta , desi este de acord sa locuim cu ea in continuare , nu vrea sa mearga cu noi la politie si sa isi dea acordul pentru a ne reinoi cartile de identitate pe aceasta adresa .
Ce putem face ? Nu avem nici o alta ruda in oras care sa ne faca buletinele pe adresa ei , nici nu ar fi corect caci noi stam cu mama mea , pe ea nu o putem obliga...Va rugam sa ne ajutati cu un sfat , nu mai vrem sa traim "in ilegalitate" .
pai ii explicati mamei necesitatea de a avea act de identitate valabil, respectiv, ca nu te poti angaja, nu poti....face nimic si ca veti fi si amendati cf legii. si poate intelege. oricum dvs banuiesc ca aveti dreptul la o parte din mostenire intrucat inteleg ca tatal a decedat si daca nu vrea sa va faca dinsa acte atunci faceti impartirea mostenirii si ca si coproprietar aveti dreptul sa va faceti acte. complicat. cred ca e mai bn sa o convingeti sau vb cu un politist sa-i explice el ca este obligat sa va amendeze si poate intelege mai bine de la acesta. multi batrani se tem ca le iei actul de casa pentru cine stie ce scopuri si cred ca asta este de fapt problema dinsei.
Eu cred ca intre oameni maturi,exista intotdeauna modalitatea de a se intelege.
Asezati-va la o masa si discutati direct,aratandu-i mamei dvs consecintele care decurg din faptul ca nu mai aveti carti de identitate valabile
Mai aveti posibilitatea daca sotul dvs locuia la alta locuinta in aceiasi localitate inainte de casatorie sa vi se elibereze carti de identitate pe vechiul sau domiciliu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dreptul de a locui
socela
daca am mutatia pe b.i la o adresa la care proprietarul a decedat iar concesiunea nu este dezbatuta acea mutatie mai e valabila? proprietarul fiind parintii ... (vezi toată discuția)