avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibila incercare de escrocherie? Vanzare / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibila incercare de escrocherie? Vanzare / rascumparare imobil

Va salut,

Am vandut in luna Septembrie 2011 un apartament,pe care datorita unor circumstante de familie nu l-am putut elibera la data stabilita.Ulterior noul proprietar m-a actionat in judecata cerand evacuarea mea prin ordonanta presedintiala,actiune pe care si-a retras-o acceptand sa-mi inchirieze apartamentul pentru 3 luni,cu contract inregistrat la Circa Financiara. Eu i-am propus de mai multe ori sa mi-l revanda,initial a raspuns ca imi va lua dobanda in acest caz,pe urma ca mi-ar cere dublu,iar in final,dupa ce i-am relevat eu multe defecte tehnice ale blocului,a acceptat sa mi-l revanda cu un plus de 25%.
Intrebarea este: Nu credeti ca urmareste sa ma escrocheze in vre-un fel(cu complicitatea vreunui functionar OCPI,etc,cu vre-un credit sau ipoteca neinscrise in extrasul de carte funciara cerut de biroul notarial care urmeaza sa blocheze cartea funciara in vederea perfectarii tranzactiei?)Mentionez ca nu insista sa mergem neaparat la un anumit notar.Mai adaug faptul ca persoana este ruda unui foarte cunoscut om politic si de afaceri.Sau poate pur si simplu s-a razgandit si vrea sa faca o afacere revanzandumi-l cu un profit?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:41, 10 Februarie 2012
Cred ca vrea sa vi-l vanda ca sa obtina profit ,eu in locul dvs nu l-as cumpara cu 25% mai mult.Ati gresit cand ati relevat viciile ascunse ale apartamentului pentru ca va poate actiona in instanta sa-i restituiti o parte din suma platita daca nu-l veti mai cumpara. .Eu mi-as cumpara un alt apartament.
Artigas a scris:
Eu i-am propus de mai multe ori sa mi-l revanda,initial a raspuns ca imi va lua dobanda in acest caz,pe urma ca mi-ar cere dublu,iar in final,dupa ce i-am relevat eu multe defecte tehnice ale blocului,a acceptat sa mi-l revanda cu un plus de 25%.

Pai daca dumneavoastra i-ati propus, ati insistat sa vi-l revanda, acum tot dumneavoastra aveti suspiciuni!?
Din povestea dv inteleg ca ati vandut dar ca noul proprietar nu a putut intra in posesia apartamentului din vina dumneavoastra. A incercat sa va evacueze normal, apeland la lege. A acceptat propunerea dv sa va mai lase inca 3 luni in apartament. Acum accepta si propunere insistenta a dumneavoastra de a va revinde apartamentul. Cu siuguranta omul a pierdut timp, bani.. in aceasta perioada si, dupa cum spuneti a aceptat sa vi-l revanda.
Adica a acceptat tot ce ati vrut dumneavoastra. Faptul ca nu prefera un anumit notar iar dumneavoastra aveti posibilitatea sa cumparati la notarul pe care-l vreti, ca acest notar va solicita situatia apartamentului de la OCPI..., nu exista riscuri suplimentare pentru dumneavoastra, adica riscuri mai mari decat exista in oricare alta tranzactie de vanzare-cumparare.
Daca acum v-ati cumpara un alt apartament de la altcineva si faceti verificarile necesare riscurile de a va insela sunt mai mari: pot ramane facturi neachitate la furnizorii de energie, gaz, asociatie de proprietari, puteti descoperi defecte ale apartamentului, la instalatii, terase, acoperis, subsol..., pe care nu aveti de unde le afla decat pe parcurs. De bine de rau apartamentul in care locuiti acum, pe care l-ati cumparat, l-ati vandut, pe care o sa recumparati..., pe acesta-l cunosteti si stiti ce defecte are, ce facturi neachitate aveti catre furnizori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator ; cumparator; ce si cat plateste ? Daxx Daxx Salut! Problema: In vanzara unui teren, [partaj nefacut], presat de frati [ pt.o tranzactie mai rapida] am facut o intelegere cu cumparatorul sa ii vand si eu ... (vezi toată discuția)
Contract nelegalizat loricica79 loricica79 am cumparat acum 20 de ani un ap de la o fosta institutie,nu am mers la notar sa le legalizez nici in ziua de azi....nu platesc impozit nu's in cf nimic ..ce ... (vezi toată discuția)
Balcon construit pe teren concesiune primarie adrian7611 adrian7611 buna ziua am o extindere a apartamentului (balcon) facuta pe teren concesionat de la primarie. apartamentul este cumparat cu acea extindere ar aceasta apare ... (vezi toată discuția)