avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... apel declarat de la comunicare si nu de la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

apel declarat de la comunicare si nu de la pronuntare-legea cambiei

buna-ziua. apelantul a declarat apel de la comunicarea hotararii i nu de la pronuntare asa cum prevede legea cambiei in cazul opozitiei la executare.......depasind termenul de apel de 15 zile. Instanta a invocat din oficiu exceptia de tardivitate a formularii apelului, a ramas in pronuntare pe ea, dar apelantul a facut o cerere de repunere in termenul de apel motivand ca magistratul fondului a indicat termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii, ei fiind indusi in eroare.
exista o decizie a ICCJ care ma poate ajuta sa contracarez motivarea facuta de apelant.....ca este vina magistratului fondului?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 11:43, 7 Noiembrie 2008
daca in sentinta s-a prevazut un termen de apel si data de la curge, dar e contrar legii, vina aprtine magistratului.
"Nimeni nu poate invoca în apărarea sa necunoasterea legii".
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Este adevarat principiul de drept invocat de colega. Insa in situatia descrisa consider ca s-a respectat dispozitivul unei hotarari judecatoresti. Chiar si in privinta termenului de declarare a apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii definitive de recuzare aidu aidu Potrivit art. 53 alin. (1) teza a doua: Încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părţi, odată cu hotărârea prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Pentru repunerea in termen pot face demersuri la cedo??? danmarian50 danmarian50 Buna seara am facut apel la o hotarare in care judecatorul a scris ,, cu drept de apel in 30 de zile si eu termenul dat de lege il aveam de 15 zile, nu m-am ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs in litigiu de munca Rentzu Rentzu In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)