avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu realizat - introducere in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu realizat - introducere in Revisal

Buna ziua,

un angajat are salariul net de 3 lei/luna, insa ca urmare a unor premii lunare, salariul acestuia se schimba constant (3.2 lei intr-o luna, 3.3 in alta).
Aceste diferente se trec in Revisal?

Retroactiv se mai pot trece?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:09, 10 Februarie 2012
In Revisal se trec numai sporurile prevazute in c.i.m. ... inregistrarea acestor prime lunare se poate face in Revisal prin adaugarea lor ca sporuri ...
Deci practic angajatorul se poate prevala de legalitatea neinregistrarii lor in Revisal, de faptul ca nu exista prevazute in CIM...deci ca nu au statut de permanenta.
Nu este vorba despre caracterul lor - permanent sau ocazional - , intrucat in HG nr.500/2011 nu se face o astfel de distinctie ...

Este vorba doar despre prevederea lor in c.i.m. ... daca nu sunt prevazute IN C.I.M., atunci sporurile nu se inregistreaza in REVISAL.
Aveti dreptate.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri trecute in revisal georgianahandac georgianahandac Buna ziua , cand se trec sporurile in Revisal de la introducerea omului in Revisal sau doar cand se acorda aceste sporuri efectiv ? multumesc (vezi toată discuția)
Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare-revisal Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua In domeniul constructii perioada de referinta pt care timpul efectiv lucrat, inclusiv orele suplimentare, nu are voie sa depaseasca media ... (vezi toată discuția)