avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa judiciara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa judiciara

As vrea sa-mi spuneti. Un prieten este parat intr-o actiune pretentii (fosta sotie). I s-a pus in vedere o taxa judiaciara de 1140 lei. El este pensionat de boala (AVC-gradul II). Primeste 600 lei/luna. Locuieste cu mama, care are pensie de vreo 500 si ceva. Respectivul parat din acesti bani contribuie la cheltuielile casei, medicamente etc. Poate fi scutit de taxa sau are dreptul doar la o reducere de 50%. Multumesc mult.Cunosc si metoda esalonarii.
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 16:27, 10 Februarie 2012
O.U.G. 51/2008 privind ajutorul public judiciar prevede conditiile pe care sa le indeplineasca petentul pentru scutirea sau reducerea platii taxei de timbru.
Dar, daca este parat in cauza, nu in sarcina sa este achitarea acestei taxe, ci este o obligatie a reclamantului.
Multumesc mult. Aveti dreptate. Am studiat dosarul, pe prima pagina era o rezolutie, dar nu am fost atenta ca de fapt reclamantei i se punea in vedere. Sigur ca in actiune ea pretinde cheltuieli de judecata, deci si aceasta taxa. Oricum, multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe mostenitor cu handicap sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo scutire de taxe/impozit (notariale sau de alta natura)l pentru succesiune mostenire in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru judiciar pentru actiune partaj succesiune instanta nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Se pot obtine scutiri la taxa timbrului judiciar pentru un pensionar, pentru actiunea in instanta a partajului initial in cazul succesiunii? ... (vezi toată discuția)
Acordare de ajutor public judiciar conpama conpama Buna ziua, in ce conditii pot beneficia de AJUTOR PUBLIC JUDICIAR, mentionand faptul ca sunt somera si am doi copii minori in ingrijire? Intr-un alt dosar, ... (vezi toată discuția)