avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ACTE NECESARE PENTRU PASAPORTUL UNUI MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ACTE NECESARE PENTRU PASAPORTUL UNUI MINOR

Buna Ziua!
Sunt divortata din 1998 . Sunt tutore si m-am ocupat de educatia fiului meu timp de 15 ani , nu am primit pensie alimentara decat in primii 2 ani , o suma de rizorie si tatal copilului nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia copilului meu in tot acest timp. Intrebarea mea este daca ii pot face pasaport fara a cere consimtamantul lui copilul vrea sa mearga in vacanta de pasti la sora mea in strainatate .

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra!

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:57, 10 Februarie 2012
Da, in baza hotararii de divort prin care aveti copilul in incredintare ii faceti pasaport
Da,pentru a efectua formalitatile necesare obtinerii pasaportului pentru minor, aveti nevoie doar de sentinta de divort legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte am nevoie pt a pleca din tara cu copilul? urgent!!! CristinaAndreescu CristinaAndreescu Doresc sa plec din tara in perioada vacantei de Paste cu copilul . Ce acte am nevoie , mentionand ca sunt divortata si copilul are 14 ani ? (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)