avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept Tabular
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept Tabular

Buna ziua, vreau sa ma lamuriti cu aceasta problema: am cumparat un teren liber de sarcini si dupa aceea descoper ca in teren este o constructie sub pamant abuziva si ilegala. Am descoperit cui apartine acea contructie ilegala si l am actionat in judecata. In proces el imi cere mie despagubiri pentru demolarea constructiei invocand ca este constructie de buna credinta avand un inscris, neautentic /sub semnatura privata, cu fostul proprietar. Cum se va rezolva acesta problema, eu fiind subdobanditor si el invocand ca este constructor de buna credinta? Repet ca terenul este liber de orice sarcina in carta funciara.
Daca cineva sa lovit de asemena intimplare va rog sa ma lamureasca si mie multumesc
Cel mai recent răspuns: channel , utilizator 17:18, 11 Februarie 2012
cum adica o constructie sub pamant?
inscrisusl nu va este opozabil si cred ca nici vanzatorului dvs nu-i este in conditiile in care terenul cump era liber de sarcini, desigur cu exceptia situatiei in care vanzatorul s-ar face vinovat de inselaciune:)
apoi, bogatiile subsolului...cum ar fi aceasata constructie, apartin statului si nu sunt susceptibile de apropriere:D
Constructia sub pamant este o conducta de apa, bransament care imi traverseaza terenul, nu exista autorizatie pentru aceasta constructie, deci este abuziva si ilegala. Singurul lucru de care se agata constructorul este ca, in instanta, vrea sa dovedeasca ca el este constructor de buna credinta si vreau sa stiu daca instanta il va declara constructor de buna credinta, imi este opozabil mie acest lucru? multumesc
Eu credeam ca ati gasit vreun buncar , ceva:)
Parerea mea este ca vanzatorul nu avea cum sa nu stie despre existenta conductei , dealtfel inscrisul acela atesta faptul ca si-a dat acordul.
Vanzatorul trebuia sa va garanteze impotriva viciilor si a evictiunii.
Eu zic sa-l introduceti in proces si pe vanzator.
au trecut 10 ani de cand am cumparat!!
constructor de buna credinta este opozabil tertul subdobanditorul?
Cu o cartie scrisa fara sa fie trecuta in cf?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu ce inseamna mai exact liber de sarcni cand vinzi un teren.Daca unu ocupa terenul abuziv fara dreptul proprietarului inseamna ... (vezi toată discuția)
Garaj construit pe teren proprietate emilia73 emilia73 Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile! Borsec Borsec Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva in legatura cu vanzarea unui bun imobil. Daca bunul este vandut la doua persoane am inteles ca proprietar este cel care a ... (vezi toată discuția)