avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanctiuni mi s-ar aplica pentru accident pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanctiuni mi s-ar aplica pentru accident pe trecerea de pietoni?

buna ziua!in 01 martie 20011 am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni,din cauza vizibilitati scazute,adik inaintea trecerii erau masini parcate,si in timpul acela treceam si eu si acele 2 persoane ca nici ei nu sa-u asigurat!la locul accidentului au sosit 2 salvari care le`a confirmat ca sunt bn si nu au nevoie de spitalizare,ei au refuzat ptr mai multe investigatii transportu la spital.au dat declaratie ca nu au pretentii de nimik,eu la randu meu i-am ajutat cu niste banuti si cu niste radiografii ca se plangeau de dureri de cap de picioare(eu aveam cca 30-35 km?h) a fost totul bn pana au inceput cu pretentii si am rupt legatura cu ei.pe data de 06 februarie 2012 mi`a venit o citatie sa ma prezint la politie,am fost acolo am depus o declaratie,acolo am aflat ca au fost la medicina legala barbatului ia dat 35 de zile de ingrijiri pentru o entorsa si aberatii ce mai scria acolo si femeii ptr un hematom care i la extras cu seringa (a stat 4 zile in spital) din ureche ia dat 25 de zile(mi se pare exagerat totusi),a doua zi sau prezentat si ei la politie.am luat legatura cu ei a doua zi sa imi zica ce pretentii materiale au sa nu ne mai taram prin tribunale si mi`au zis ca vor 250 de mil.atat am inchis si gata.acum intrebarea mea este ce pedeapsa m`i sa`r aplica mie ca stundent fara nici un venit?apropoo sunt urmarita penal ptr art.183 alin.1 si 3.va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:30, 19 Ianuarie 2024
multumesc frumos!
Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog mult daca se poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.Am avut in vara anului 2023 iulie un accident,am acrosat un pieton pe trecere .Persoana vatamata nu a depus plangere si nu are zile de spitalizare.Sa dispus de catre Parchet clasarea dosarului pentru vatanare corporala .Imi puteti spune va rog ce sanctiuni pot primi de catre politia rutiera pentru fapta ?Mentionez ca m am prezentat la politia rutiera pentru a afla si mi sa spus verbal,fara proces verbal, ca am suspendare 180 de zile fara examen sau 150 cu examen.Spuneti mi va rog daca este corect pentru ca eu nu stiu si nici nu gasesc la ce articol sunt incadrata si dupa ce anume am fost sanctionata asa.Va multumesc!
Sunt niste diferente, intre versiunea politiei si lege, testul e obligatoriu si daca-l promovati va suspenda 180 de zile, daca nu, 210 zile.
[ link extern ]
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
...................................
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;

Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
(la 31-01-2022, Litera b) din Alineatul (1) , Articolul 106^1 , Capitolul VII a fost modificată de Punctul 30, Articolul I din ORDONANȚA nr. 1 din 27 ianuarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate ... asasin 100 asasin 100 buna ziua, in urma unui accident de neacordare de prioritate cu vatamare din culpa,dupa ce am primit nup de la procuratura, la cit trebuie sa ma astept la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca permisul mi a fost suspendat pe o perioada de ... Andrei43 Andrei43 Buna ziua! Daca permisul mi a fost suspendat pe o perioada de 60 de zile, iar in urma contestatiei plangerea mea a fost respinsa este nevoie sa dau testul de ... (vezi toată discuția)