avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membri comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membri comitetului executiv

Am o discutie inaintea A.G. Un administrator care este proprietar in bloc , este membru al asociatiei, poate fi ales in comitetul executiv ca membru in calitate de proprietar (comitetul are 5 membri) ?. De ce nu , ce lege interzice si ce art. ? Se stie ca cea ce nu este interzis , poate fi aplicat. Nu doresc explicatii morale sau de alta natura . va multumesc .
Sunt multe asociatii care merg cat de cat bine , fara penalizari , cu intretinerea convenabila , la A.G. nu vin propritari cu o pregatire adegvata , de aceia esti nevoit sa alegi dintre cei prezenti care se "baga " sa fie si ei bagati in seama ,de aceia este bine sa fie o persoana care cunoaste legea ,care are un atestat in domeniu, EL NU POATE HOTARA PENTRU CA ESTE UNUL CONTRA PATRU, el poate corecta o hotarare incorecta, nelegala pe care ceilalti nu o sesizeaza. Oare va este frica de un admin. ca in multe asociatii el are un cuvant mare de spus. In plus ,daca AG il alege , oricine poate actiona in justitie aceasta hot.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
sanda64, utilizator
@adriantot
Si daca se constata ca administratorul a delapidat, cat de corecta va fi decizia comitetului al carui membru este acel administrator?
intr-un C.E. sunt 3 membri ,deci un membru contr 2 , in CE de 5 membri este unu (administratorul care a delapidat ) contra 4 membri .DECI ?? . O alta situatie care poate fi intr-o A.G daca un locatar ,poate de 80 ani sau unul cu 2 clase primare (exista destui proprietari ca in aceste exemple )vrea ,el ca este proprietar , sa fie membru al CE si administrator (care este proprietar in bloc ) pe cine alegeti sau in care aveti incredere ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
sanda64, utilizator
LocatarB a scris:

@adriantot
Si daca se constata ca administratorul a delapidat, cat de corecta va fi decizia comitetului al carui membru este acel administrator?

Daca se constata ca administratorul a delapidat, cum spuneti dumneavoastra, va face puscarie asa cum spune legea.
Sunt, de exemplu, cazuri cand cel ce are banii pe mana, nu se poate abtine si fura, indiferent de calificarea lui, de faptul ca a ajuns sa gestioneze banii cu relatii, pile sau prin concurs adevarat.
Fiecare om raspunde pentru faptele sale.
Dar, va rog sa recititi ceea ce am explicat si accentuez din nou, ca sa se inteleaga, faptul ca eu nu sustin, decat ca o exceptie, atunci cand nu exista alta varianta si poate pe termen limitat, situatia cand administratorul este si membru in comitet.
Din cate stiu, pt ca un membru al respectivei asociatii de proprietari sa devina membru CEx, el trebuie sa fie votat in AG.

Daca AG a avut cvorum si a fost intrunita in mod legal, cu respectarea termenilor de convocare si a stabilirii ordinei de zi, cred ca Administratorul poate fi ales membru in CEx.

Din experienta stiu ca locatarii nu se inghesuie sa faca parte din conducerea asociatiei (fie din lipsa de timp, teama / lipsa de informare / dezinteres); daca pt definitivarea echipei CEx si inchiderea AG mai e nevoie de un voluntar pt a acoperi nr minim necesar de membri CEx, care ar fi problema sa fie numit chiar Administratorul?

In definitiv, el va avea un singur vot, nu va putea hotara in numele CEx-ului.
Si in plus, daca majoritatea vecinilor dumnealui il considera un om cu calitati oneste si-i acorda increderea lor, chiar nu vad care ar fi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele de asociatie ludwuk20 ludwuk20 1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma . ... (vezi toată discuția)
Demisii membrii c-ex elevic elevic Buna ziua, In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se ... (vezi toată discuția)
Membrii ce zice zice 2 intrebari: - membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar? - ... (vezi toată discuția)