avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Dosar recuperare sume concedii medicale FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Dosar recuperare sume concedii medicale FNUASS

Am urmatoarea situatie: de recuperat sume concedii medicale din luna dec 2011, ian. 2012 si febr 2012 de la FNUASS.Firma declara trimestrial impozitele.
Pot depune incepand cu data de 01 martie 2012 cerere si centralizator la Fnuass ptr. recuperare sume?Se depune o singura cerere?Dar cum procedez cu decl. D112 ptr. ian si febr 2012 care va trebui sa o depun in apr 2012 (trim)?Nu pot sa depun cerere recuperare aceste sume mai devreme (adica in martie)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: july_pink2003 , utilizator 15:19, 14 Martie 2013
Cerere nu puteti depune inainte de declararea concediului in D112. Pentru decembrie (care este deja raportat) puteti depune cerere, iar pentru suma din ianuarie si februarie o alta cerere. Sumele se pot recupera in termen de 3 luni de la emiterea concediului si daca asteptati luna aprilie (sa declarati ian si feb) in acest caz nu o sa mai puteti recupera suma din decembrie.
La casa de sanatarte trebuie prezentate urmatoarere acte: cerere de rambursare, copie dupa declaratia D112 (primele 6 pagini .. undeva pe pag 5 apare suma de la sananate), copie dupa fisa fiscala de la finante doar partea cu fondul pentru concedii de boala) concediul medical si un centralizator cu concediile medicale in cazul in care aveti mai multe. . In momentul in care o sa cererti rambursare pe decembrie. Cand cereti pe ianuarie si feb - fiind continuitate nu ami trebuie fisa de la finante.
Gasiti documentatie si pe site-ul Casei de Sanatate.
Depuneti D112 pe ianuarie si imediat la inceputul lunii martie pt februarie,( chiar daca aveti raportare trimestriala se poate depune in avans) si puteti si face plata la DGF PE IAN SI FEBR..(tot in avans). Si apoi puteti depune la Casa de sanatate pentru toate lunile, (dec-ian-febr) cu documentele solicitate anexate.
Exista vreo posibilate astfel incat sa demarez mai repede dupa depunerea dosarului recuperarea sumelor aferente concediilor medicale?
Termenul de restituire este reglementat de art.77/Norme 60/32 si este de 30 de zile de la depunerea cererii:

ART.77Norme 60/32 de aplicare OUG158/2005
(5) Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. În termen de 30 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transm ite solicitantului comunicarea de respingere a platii.
Stiam si eu de aceasta ordonanta in care se stipuleaza ca in 30 zile iti raspund sau iti vireaza banii, insa nu se respecta aceasta ord.Ce varianta am sa primesc banii mai repede?

Alte discuții în legătură

Decl 112 ptr ian si febr. sanda65 sanda65 Decl 112 ptr ian si febr. La o asoc de propr cu 2 salariati s-a incheiat CIM la 1 martie. Pana acum se transmitea decl 112 la 3 luni. acum cand se transmite ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical busubianca busubianca BUNÃ ZIUA Aş vrea să mă ajutaţi într-o problemă: Am o persoană care are concediu medical cu [i],, boală obişnuită,,[/i] in luna iulie 2011. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la casa de sanatate nicoleta_blu nicoleta_blu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a recupera banii platiti angajatilor in perioadele de concediu medical de la casa de ... (vezi toată discuția)