avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie

buna seara.Sunt despartita in fapt de 2 ani,copilul este la mine iar de alocatie beneficiaza tatal deoarece cardul pt alocatie este pe numele lui.ce as putea face sa pot primi eu alocatia?

Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 11:29, 11 Februarie 2012
Trebuie depus la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale si Inspecţie Socială o cerere pentru schimbarea reprezentantului legal al copilului, în acest sens este necesara declaraţia sotului, legalizată, că este de acord cu schimbarea reprezentantului legal al copilului, respectiv să deveniţi dumneavoastră reprezentantul legal al copilului şi implicit beneficiara a alocaţiei de stat pentru copil.Depuneţi la AJPIS , CEREREA, COPIA CERTIFICATULUI DE NASTERE a copilului,declaraţia soţului legalizată, copie dupa Buletinul de identitate al dumneavoastră, şi un act doveditor privind contul bancar unde sa vi se vireze banii, puteţi opta şi pentru varianta mandat poştal;
Sanatate multă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie minor alina.livia alina.livia In fapt suntem despartiti din iulie 2014. Din noiembrie 2014 nu mai locuim impreuna. Alocatia pt fetita vine pe numele fostului concubin. Fetita locuieste la ... (vezi toată discuția)
Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)
Mutare alocatie de pe card la posta! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Pana in aceasta luna am primit alocatia copilului pe un card de debit de la o banca. Acum am revenit in tara,am un domiciliu stabil si doresc sa ... (vezi toată discuția)