Buna ziua !
As avaea si eu o intrebare,daca stiti va rog sa ma ajutati.Prietenul meu este cetatean strain.Daca incalca o lege rutiera care necesita retinerea permisului auto , politia romana are voie sa ii retina permisul in Romania sau trebuie sa il trimita in tara din care face parte ?
Da, are dreptul sa-i suspende/retina permisul de conducere ....
Conform art. 212 din Regulamentul de punere in aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, permisul de conducere eliberat de o autoritate straina, retinut ca urmare a încalcarii de catre titular a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce si pentru care s-a eliberat dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, împreuna cu o copie a procesului-verbal de constatare a contraventiei se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sanctiunii contraventionale complementare.
Când dovada înlocuitoare este eliberata fara drept de circulatie, permisul de conducere si copia procesului-verbal de constatare a contraventiei se trimit unitatii de politie prevazute la alin. (1) în cel mult o zi lucratoare de la data constatarii faptei.
Permis anglia!
Codrys
Buna ziua! Detin(sau mai bine zis detineam) un permis de conducere obtinut in Anglia. Acum o luna mi-a fost retinut pt 30 de zile. Ieri s-a implinit termenul ... (vezi toată discuția)