avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere strain

in urma cu un timp am fost depistat de politie baut la volan..si am luat cu suspendare.. EU AM PERMISU OBTINUT IN SPANIA.. SI NU STIU CE SE INTAMPLA CU PERMISU... MA POATE AJUTA CINEVA CU NISTE INFORMATI ??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:17, 30 Ianuarie 2013
in termen de 15 zile de la retinere faceti cerere sa nu va trimita permisul in Spania.

hg1391-raoug195

Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate straina, retinut ca urmare a încalcarii, de catre titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce si pentru care s-a eliberat dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, împreuna cu o copie a procesului-verbal de constatare a contraventiei, se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sanctiunii contraventionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberata fara drept de circulatie, permisul de conducere si copia procesului-verbal de constatare a contraventiei se trimit unitatii de politie prevazuta la alin.(1) în cel mult o zi lucratoare de la data constatarii faptei.
(3) Pâna la împlinirea termenului prevazut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, poate solicita ca, pâna la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, documentul sa fie pastrat la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savârsita fapta pentru a-i fi restituit. Despre aceasta posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odata cu comunicarea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)
Retinere perims conducere emis in italia jhon.rapidistu jhon.rapidistu As dori si eu sa stiu daca in codul rutier scrie undeva ca pol poate retine permise eliberate de alte tari .Multumesc anticipat (vezi toată discuția)