avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma nou infiintata si vectorul fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma nou infiintata si vectorul fiscal

O firma nou infiintata la Reg. Comertului,in iulie 2011,este obligata sa se inregistreze si la fisc,la vectorul fiscal, din momentul infiintarii la Reg.Com.,chiar daca hotaraste sa nu dea drumul firmei pana anul viitor ? sau se poate sa nu o inregistreze la fisc (decl.010) pana in momentul in care incepe activitatea (an 2012),chiar daca soc.apare inregistrata la Reg.Comertului ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:10, 27 Iulie 2011
Da. Depuneti vectorul fiscal pentru impozitul pe profit si tva (daca sunteti platitoare de tva) iar cand veti angaja salariati, mai depuneti inca o data declaratia 010 pentru contributii sociale si impozit pe salariu. De asemenea depuneti declaratiile 100 (pentru impozitul pe profit cu zero) si 300 (pentru tva) la termenele lor (la trimestru) si declaratia 394 (daca ati avut ceva facturi intrate).
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
george-neagu, moderator
Multumesc frumos.Am inteles de la d-voastra.ca este obligatorie inregistrarea la vector chiar daca firma nu va functiona deocamdata,ce putin o jumatate de an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala nou infiintata, fara activitate! avram florina avram florina Ce declaratii trebuiesc depuse unei societati comerciale nou infiintate, care s-a inregistrat la Registrul Comertului (de la infiintare) fara activitate, avand ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 la infiintare maka67 maka67 Buna ziua, La declaratia 010 care se intocmeste si se depune la finante in maxim 30 zile de la infiintare(Declaratia de inregistrare-1), ce vectori fiscali ... (vezi toată discuția)