avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTARE POST de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTARE POST de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi

Cu stima
Laura:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Martie 2009
Ma anunta ca incepand cu data de 03.11.2008 postul meu se desfiinteaza ,si ma anunta ca ,contractul meu se va desface ,iar prezenta tine loc de preaviz ;Cel care nu imi da voie sa intru este chiar angajatorul

Cam asta este problema

Laura
Aveti posibilitatea sa va adresati cu o adresa la ITM din judetul dumneavoastra si sa le prezentati situatia.....iar ei sunt obligati sa verifice cele prezentate de dumneavoastra. Iar constatarile lor va pot ajuta intrun eventual proces pe care puteti sa-l intentati angajatorului.
Faceti o reclamatie la ITM in care prezentati situatia prezenta si faptul ca nu sunteti primita in societate desi vi s-a imanat un preaviz de concediere si va este teama ca veti fi concediata disciplinar pentru absente.
Incercati sa va prezentati la ITM si sa mergeti in audienta la corpul de control intrucat situatia dvs. presupune o rezolvare mai urgenta a cerererii. Este bine sa aveti un nr. de inregistrare a acesteti cerereri pentru a o putea folosi ca proba intr-un viitor proces
Revin cu aceasta problema,am fost la ITM cu descrierea acestei situatii(cei de acolo mi au promis un termen de 30 de zile pt solutionare)
Am revenit la angajator pt plata concediului medical,a conditionat plata acestuia de semnarea actului ca sunt de acord sa imi desfiinteze postul si sa imi dau demisia;nu am acceptat,dar cum sa imi iau contravaloarea CM?:((
M-am angajat la o alta firma,dar nu stiu cum sa procedez,refuza sa imi dea cartea de munca ;hartia prin care ma anunta ca mi a desfiintat postul imi da dreptul sa inchei un alt contract individual de munca cu o alta firma cu data deciziei ,este legal ??

Cum sa fac iin asa fel incat sa ma angajez la o alta firma dar fara sa semnez decizia?#-o

Multumesc

Puteti sa incheiati un nou contract individual de munca cu alt angajator. La incheierea c.i.m. veti da o declaratie ca aveti carnet de munca care se afla la fostul angajator in vederea inchiderii lui si pe care il veti prezenta intr-un anumit termen.

In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)