avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat- drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat- drepturi salariale

in ce baza se poate face extinderea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile? mentionez ca sindicatul din care fac parte a introdus o actiune pentru obtinerea tichetelor de masa ,actiune care a fost respinsa in recurs. ulterior am introdus o alta actiune in numele altor membri de sindicat care nu au fost parte in prima actiune si am castigat in recurs.cum trebuie sa procedez pentru a obtine tichetele de masa si pentru ceilalti membri de sindicat care au fost parte in prima actiune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 11 Februarie 2012
Hotararea judecatoreasca este opozabila numai acelor persoane care au fost parte in proces ... nu se poate extinde efectele acesteia si la alte persoane.
dar nu este normal k in aceleasi conditii si cu aceeasi motivare unii membri sa beneficieze de aceasta hotarare iar ceilalti nu ,mai ales ca cei din prima hotarare reprezinta majoritatea. care ar fi procedura legala pt a obtine aceste drepturi pt toti membrii?
Anormal nu poate fi atata timp cat exista o hotarare judecatoreasca .. nu este vina nici a celor care au obtinut-o si nici a celor care nu au obtinut-o ... problema cade in sarcina celor care au judecat .. nefiind pracica unitara a nivel national , intotdeauna vor exista solutii contrare in cazul rezolvarii unor litigii asemanatoare.

Cadrul legal este cam greu de precizat , intrucat daca s-ar promova o noua actiune ar interveni autoritatea de lucru judecat , iar cererea va fi respinsa.
O solutie ar fi incheierea unui ccm la nivel de angajator ...
va multumesc!
Buna ziua! In anul 2009 s-au facut liste cu angajatii, pentru obtinerea unor drepturi salariale compensatorii. Cei aflati pe primele liste au castigat, ceilalti nu, actiunea lor fiind la un alt complet de judecata (precizez ca au fost actiuni diferite in instanta, dar cu acelasi continut). Prin urmare s-a hotarat de catre sindicat ca pana nu castiga si ceilalti sa nu ne dea la nimeni, fapt ce a fost aplicat si a ramas in vigoare si pana in ziua de azi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
danuca_dana, utilizator

Alte discuții în legătură

Când un sindicat dă în judecată o instituție pentru drepturi bănești și câștigă, decizia se aplică și acelora care nu sunt membri de sindicat și nu au acționat în instanță? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, Daca un sindicat cu membri lui da in judecata o institutie pentru drepturi banesti si castiga, acele drepturi castigate se aplica si celor care ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva? niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Astazi s-a pronuntat solutia cu privire la recuperarea drepturilor banesti ,a 3 colegi Eu am castigat un prim proces irevocabil pe aceiasi speta ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca Statescu Statescu Buna seara! Clauzele contractului colectiv de munca ( nivel de intreprindere) produce efecte asupra tuturor salariatilor. CCM este semnat de catre sindicat ... (vezi toată discuția)