avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nerespectarea unei hotarari a consiliului local de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nerespectarea unei hotarari a consiliului local de catre secretarul UAT

prin nerespectarea hotarari consiliului local de catre secretarul primariei sa adus un prejudiciu in bugetul local de 6200RON.Acest fapt se sanctioneaza?
Cel mai recent răspuns: marian67 , utilizator 12:00, 16 Februarie 2012
Conform art. 128 din Legea nr.215/2001 republicata, consilierii locali sau judeteni, dupa caz, primarii, viceprimarii, primarul general al municipiului Bucuresti, primarii si viceprimarii subdiviziunilor administrativ-teritoriale, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, secretarii unitatilor administrativ-teritoriale si personalul din aparatul de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judetean, raspund, dupa caz, contraventional, administrativ, civil sau penal pentru faptele savarsite in exercitarea atributiilor ce le revin, in conditiile legii.

hotararile consiliului local, trebuie duse la indeplinire de catre primar, prin aparatul de specialitate pe care il conduce. secretarul, nu face parte din aparatul de specialitate al primarului.concret, ce n-o respectat amaratul ala? :)
ce s-a hotarat in acea hotarare de consiliu pe care spuneti ca nu a dus-o la indeplinire secretarul uat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii patrimoniale a fostului primar. Romică Stoica Romică Stoica In urma controlului efectuaut de Curtea de Conturi s-a stabilit ca fostul primar ale UAT Comuna ....... a creat un prejudiciu de ........ lei ( suma foarte ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)
Procedura si flux de aprobari pentru hotarare de consiliu local platitor_taxe platitor_taxe Buna ziua, In calitate de cetatean al unui sector din Bucuresti doresc sa initiez un proiect de Hotarare de Consiliu Local care sa fie supus dezbaterii ... (vezi toată discuția)