avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs neregulat introdus
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs neregulat introdus

in ce situatii instanta poate anula un recurs ca neregulat introdus?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 12 Februarie 2012
Solutia era data in cazul in care recursul nu se depune la instanta a carei hotarare se ataca.

Atentie insa , ca prin Decizia nr. 737 din 24 iunie 2008 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 302 din Codul de procedura civila, publicata in Monitorul Oficial nr. 562 din 25.07.2008, Curtea Constitutionala a Romaniei a statuat ca dispozitiile art. 302 din Codul de procedura civila sunt neconstitutionale in partea care prevede „sub sanctiunea nulitatii”.

In speta, avand in vedere aceasta Decizie a Curtii Constitutionale, recursul se poate depune fie la instanta a carei hotarare se ataca, fie direct la instanta de recurs ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala badila steluta badila steluta daca un proces se judeca la tribunal in prima instanta recursul unde se depune? va multumesc (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata de judecatorie, obiect: pretentii cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Care sunt căile de atac ale debitorului la o hotărâre în pretenţii dată de prima instanţă)judecătorie) ? (vezi toată discuția)
Recurs - exceptie de neconstitutionalitate admisa Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de ... (vezi toată discuția)