avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata de judecatorie, obiect: pretentii

Care sunt căile de atac ale debitorului la o hotărâre în pretenţii dată de prima instanţă)judecătorie) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 6 Aprilie 2012
Puteti ataca sentinta data intr-un proces avand ca obiect pretentii cu recurs.
Cererea de recurs se depune la judecatorie.
In afara de recurs, partea adversa poate formula contestatie in anulare sau revizuire ...

Recursul se poate depune si la instanta de recurs ... In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 302 din Codul de procedura civila.
Textul care a facut obiectul exceptiei de neconstitutionalitate este urmatorul (art. 302 C.pr.civ.) este : "Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii."
Curtea a admis exceptia si a constatat ca dispozitiile art. 302 C.pr.civ. sunt neconstitutionale in partea care prevede "sub sanctiunea nulitatii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala badila steluta badila steluta daca un proces se judeca la tribunal in prima instanta recursul unde se depune? va multumesc (vezi toată discuția)
Recurs - exceptie de neconstitutionalitate admisa Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)