avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coproprietari, care este membru de asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coproprietari, care este membru de asociatie?

Am urmatoarea situatie: la citeva apartamente sunt 2 coproprietari, nu sunt sot si sotie sau in alte cazuri sunt sot si sotie. Pe tabelul de la infiintarea asociatiei se afla unul din ei cu semnatura. Care e membru de asociatie in acest caz? Ca nu mi se pare normal sa vina cind unul cind altul la sedinte, fara imputernicire si sa nu stii care e membrul de asociatie. Nu pot fi doi membri pe un singur apartament, nu?
Avem un caz in care unul din doi coproprietari, nu sunt sot si sotie, a fost ales presedinte si a functionat timp de 2 ani desi in tabelul de la constituirea asociatiei e semnatar celalalt coproprietar.
V-am spus eu ca e harababura maxima aici....

Mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:50, 13 Februarie 2012
Art 25 lit a din L nr 230/2007 precizeaza concret si fara echivoc
fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa

Astfel ca ,inclusiv in situatiile cand exista proprietati detinute de coproprietari la AG nu vor putea vota toti acestia,ci numai unul singur
Chiar si in situatia mentionata cand vine unul sau altul proprietatea este reprezentata tot de catre un singur vot al participantului la AG
Art 7 din L nr 230/2007 precizeaza
Inscrierea ulteriioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu aiu fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora,fara alte formalitati

Respectati si aplicati norma mentionata ,ocazie cu care veti avea baza de date a membrilor asociatiei dvs de proprietari actualizata
Bine dar nu au prezentat imputernicire si in dosarul de constituire apare numele unuia, nu si al altuia, ca membru de asociatie. Aici cine e membru si cine nu? Nu pot fi doi membri pe acelasi apartament, despre asta e vorba. Care e membru si care nu? Inteleg ca poate vota oricare din ei dar daca nu s-a inscris in asociatie? Cum e? Daca ar fi dat imputernicire ar fi fost alta treaba dar aici nu au existat. Nu mi-e clar.
Multumesc.
Avand in vedere ca sunt coproprietari sunt amandoi membri .In cazul in care vin amandoi la AG se ia in calcul doar un vot.
In general cand vorbim de 50+1 in cazul asociatiei de proprietari 50+1 il reprezinta de fapt proprietatea in sine.
Aha, acum am priceput.
Multumesc.
Toti membrii familiei sunt egali in fata asociatiei de proprietari.
In actul de proprietate poate scrie ca apartamentul a fost cumparat de Ionescu Vasile. Acest nou proprietar vine la asociatie si se inscrie la intretinere cu 4 pesoane. Aduce la cunostinta pentru a se inscrie si in cartea de imobil, datele sale, ale sotiei si ale celor 2 copii, cu numele, data nasterii...
La adunarea generala pot veni toti patru si chiar este indicat sa vina intreaga familie sa afle care sunt problemele asociatiei, sa-si spuna parerea ... Chiar si chiriasii ar trebui sa participe la adunarea generala pentru ca au destule de aflat, de invatat, de spus.
Sigur ca votul unei familii este un vot si nu 4 chiar daca sunt toti 4 prezenti.

Alte discuții în legătură

Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate dobandi calitatea de membru al asociatiei Marcus2 Marcus2 Am citit multe postari din urma, legate de acest subiect si totusi nu sunt lamurit. Spre exemplu, am sesizat intr-un raspuns mai amplu, recent, urmatoarea ... (vezi toată discuția)