avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coproprietari, care este membru de asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coproprietari, care este membru de asociatie?

Am urmatoarea situatie: la citeva apartamente sunt 2 coproprietari, nu sunt sot si sotie sau in alte cazuri sunt sot si sotie. Pe tabelul de la infiintarea asociatiei se afla unul din ei cu semnatura. Care e membru de asociatie in acest caz? Ca nu mi se pare normal sa vina cind unul cind altul la sedinte, fara imputernicire si sa nu stii care e membrul de asociatie. Nu pot fi doi membri pe un singur apartament, nu?
Avem un caz in care unul din doi coproprietari, nu sunt sot si sotie, a fost ales presedinte si a functionat timp de 2 ani desi in tabelul de la constituirea asociatiei e semnatar celalalt coproprietar.
V-am spus eu ca e harababura maxima aici....

Mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:50, 13 Februarie 2012
in unele cazuri sunt coproprietari un srl si o persoana fizica, deci nu sunt familie, in unele sunt concubini, iar nu sunt o familie...
daca e asa cum spune dl. pantiru alin atunci inseamna ca noi avem cu mult mai multi membri asociati si jumatate plus unu pentru cvorum nu stiu cum se mai face...daca la un apt. sunt 4 membri asociati spre exemplu...
la sedinte nu vin nici membrii darmite chiriasii care se feresc pentru ca stau ilegal...
multumesc
Daca este sa citam drepturile recunoscute in urma casatoriei,nu se mai justifica diferenta pe care o invoca autorul topicului

Codul familiei,
Efectele casatoriei
Sectiunea I: Drepturile si obligatiile personale ale sotilor
Art. 25Barbatul si femeia au drepturi si obligatii egale in casatorie.
Sectiunea II: Drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor
Art. 29
Sotii sunt obligati sa contribuie, in raport cu mijloacele fiecaruia, la cheltuielile casniciei.
Art. 30
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor. Orice conventie contrara este nula. Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.

In situatiile in care sunt concubini ,membru este persoana care a facut cerere catre a sociatia de proprietari,in temeiul art 6 sau 7 din L nr 230/2007,art 7 si art 9
din HG nr 1588/2007
Chiar daca la un apartament sunt n membri asociati,la AG nu poate fi luat in considerare decat 1 singur vot
Buna seara doamna Yno,

Acestia de care vorbesc sunt membri de la constituirea asociatiei, ulterior nu a mai facut nimeni cerere. Nici nu au prezentat acte de proprietate. Daca un proprietar e membru de la constituire - 3 ani - si el s-a insurat de 2 luni, atunci sotia are si ea drept? Inteleg ca da.
O seara buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate dobandi calitatea de membru al asociatiei Marcus2 Marcus2 Am citit multe postari din urma, legate de acest subiect si totusi nu sunt lamurit. Spre exemplu, am sesizat intr-un raspuns mai amplu, recent, urmatoarea ... (vezi toată discuția)