avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale repartizarea profitului urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

repartizarea profitului urgent

In protocolul invheiat de Adunarea generala a asociatilor este prevazut faptul ca repartizarea profitului se lasa pe seama administratorului , este corect acest lucru? Trebuie mentionat caile de repartizare anume pe :rezerve __ , acoperirea pierderii _ etc.
Va rog daca ma puteti ajuta cu legea in baza careia se repartizeaza profitul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza_t , utilizator 15:58, 13 Februarie 2012
In procesul verbal al adunarii generale a asociatilor trebuie sa apara clar daca se repartizeaza profitul din exercitiul financiar si pe ce destinatii sau ramane nerepartizat pentru exercitiile financiare viitoare. Administratorul eventual poate veni cu o propunere de repartizare conceputa de el inaintea adunarii (printre documentele de convocare a adunarii generale ordinare) si care poate fi consultata in prealabil de asociatii firmei.
Puteti consulta legea nr. 31/1990, privind societăţile comerciale cu modificările şi completările ulterioare si legea contabilităţii nr. 82/1991, cu modificările şi completările aduse ei.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Cont 117 bastti bastti Buna As vrea sa stiu cum se mai lucreaza cu contul 117. De exemplu pot acoperi pierderea din anii anteriori(debit 117) cu creditul contului 4551 ? Dar ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului marius2009 marius2009 am un srl cu asociat unic. Daca in 2009 cand aproba bilantul anului 2008 distibuie la dividende doar o parte din profitul lui 2008 de ex. 50% si diferenta o ... (vezi toată discuția)