avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... declaratia 392B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

declaratia 392B

Buna ziua,

Am o nelamurire la intocmirea declaratiei D392 B, am o firma neplatitoare de TVA, In Registrul de Cumparari am inregistrat facturile cu tot cu TVA deoarece nu imi deduc TVA-ul fiind neplatitoare. Intrebarea mea este in declaratia 392B la pozitia V o sa completez la valoare pe care am inregistrat-o eu in registrul de cumparari adica valoarea fara tva sau o sa trebuiasca sa iau fiecare factura in parte si sa intregistrez valoare fara respectiv tva-ul.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: popgrigore1989 , utilizator 15:04, 13 Februarie 2012
Din jurnal de cumparari, defalcati furnizorii care au codul fiscal cu RO, deci sunt platitori de TVA. Din suma totala deduceti TVA-ul si inscrieti valorile la V Achizitii rand 1( deci valoare+TVA=total achizitii de la furnizori platitori de TVA.)
Diferenta reprezinta achizitiile de la furnizorii neplatitori de TVA, si-i inscrieti la randul 2.
Prin urmare, randul 1 (valoare+TVA) + randul 2 trebuie sa va dea total achizitii.
Spor la treaba!
la coloana valoare facturi de la persoane inregistrare in scopuri TVA se va completa baza de impozitare (valoarea fara TVA), urmand ca TVA-ul sa fie completat la coloana TVA.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 392b ptr. ii ionela11 ionela11 Buna seara! Am o intreprindere individuala neplatitor de tva si vroiam sa stiu in declaratia 392B la valoare se trece valoarea facturile cu tot cu tva de la ... (vezi toată discuția)