avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... autorizarie de functionare pt. protectia muncii de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

autorizarie de functionare pt. protectia muncii de la Of. Reg.Comertului?

Cum se obtine autorizatie de functionare pt. protectia muncii de la ORC?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 24 Februarie 2012
Nu se obtine in mod special asa ceva...eventual certificat constatator de autorizare prin care sunt autorizate anumite activitati in urma depunerii unei declaratii de autorizare pe care registrul comertului o trimite la mai multe institutii avizatoare: DSP, DSV, ITM, APM.
Autorizatia de care spuneti se ia doar de la Inspectoratul de Munca.
Există două modalităţi distincte de obţinere a autorizaţiei:
1) Daca sunteţi un angajator – persoană fizică, persoană juridică sau asociaţie familială – care are obligaţia să ceară înmatricularea în Registrul Comerţului, vă veţi autoriza prin
intermediul Biroului Unic din cadrul Oficiului Registrului Comerţului,în baza Legii nr. 359/2004.

2) Dacă nu vă număraţi printre angajatorii de la punctul 1 şi desfăşuraţi, de pildă, activităţi de producţie sau prestări de servicii, vă veţi autoriza prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, în baza Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006.
Multumesc pentru raspuns, am analizat actele primite de la ORC. Pe baza unei declaratii pe propria raspundere, am primit un certificat constatator in care scrie ca sunt autorizata la toate autoritatile publice.
Acest certificat constataor este cerut de cei de la ITM(SSM) cand vin in control.
Printre documentele solicitate angajatorilor de către inspectorii de muncă în cadrul acţiunilor de control (pe partea de SSM) se numara si Autorizatia de functionare din punct de vedere al protectiei muncii.

Alte discuții în legătură

Autorizare firma dpdv al sanatatii si securitatii in munca alimirela alimirela Buna ziua, In cazul firmelor infiintate acum 20 de ani cand nu era L319 si NM de aplicare a legii, cum se procedeaza cu obtinerea autorizatiei dpdv SSM. ... (vezi toată discuția)
Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare functionare magazin alimentar si piese auto carmenbn carmenbn Ce autorizatii sunt necesare pt.functionarea unui magazin alimentar si al unuia de piese auto(inclusiv ulei,antigel)?De la ... (vezi toată discuția)