avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROG UN RASPUNS DE SPECIALITATE-AJUTOR FINANCIAR 100 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROG UN RASPUNS DE SPECIALITATE-AJUTOR FINANCIAR 100 EURO CADRE DIDACTICE

Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care cadrele didactice si-au castigat in instanta plata ajutorului financiar 100 euro pentru carti conform Legii 315/2006 si H 453/16.05.2007.Inspectoratul Scolar ne-a virat sumele pentru plata acestuia pe anul 2009,dar exista o problema.Unele dintre aceste cadre au iesit la pensie de 1,2 si respectiv 3 ani.Este normal sa le mai fie acordat acest drept,din moment ce in norme se spune ca trebuie sa fie cadru didactic in activitate?Ce carti sa-si cumpere si la ce i-ar mai putea folosi acestea unui profesor pensionar?Inspectoratul ne spune ca este hotarare judecatoreasca si trebuie sa fie respectata.Da,este corect acest lucru si departe de mine gandul de a fi subiectiva.Dar avem certitudinea ca un inspector al Curtii de Conturi nu s-ar lega de acest lucru pe motiv ca acel pensionar nu mai poate face nimic cu acele carti?Va rog mult dati-mi un raspuns, deoarece nu vreau sa fiu in postura de a mi se imputa aceste sume.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: flavius2011 , utilizator 13:27, 27 Noiembrie 2013
este corect daca li s-au virat banii pentru perioada cat au fost in activitate ... daca li s-a virat bani si pentru perioada de dupa iesirea la pensie atunci acest lucru intra in contradictie cu legea.
Banii au fost virati pentru anul 2008,an cand erau in activitate.Acum insa ei sunt pensionari din 2009,2010,2011 deci nu mai sunt in activitate.Actele justificative ar fi aduse cu data de acum,din 2012.Ce carti isi mai poate cumpara o persoana pensionara de cativa ani,care nu mai este in tema cu programa scolara actuala?La ce i-ar mai folosi?
Este dreptul lor de a-si primi bani si pentru ca i-au primit trebuia sa-i deconteze pe manuale scolare .. nu este vina lor ca in 2008 nu li s-au dat acesti bani ... chiar daca sunt bani aferenti perioadei din 2008 , decontarea lor se face in raport de momentul in care au primit banii ...

Singura problema pe care o ridic este daca in cazul unui control,Curtea de Conturi ne poate imputa sumele acordate pensionarilor pe motiv ca, pensionari fiind, nu mai aveau cum sa foloseasca cartile in procesul educativ,sau odata ce este Hotarare judecatoreasca nu au de ce sa ridice o astfel de problema.Multumesc inca odata!




Parerea mea este ca nu poate ridca o astfel de problema, atata timp cat aveti o hotarare judecatoreasca in aceasta privinta ....

Alte discuții în legătură

Cum continui sa lucrez dupa pensionare? flori54 flori54 Buna ziua! Lucrez in invatamant si in ianuarie trebuie sa-mi depun dosarul de pensionare. Eu as vrea sa raman in activitate pana la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Dreptul la banii de carti violetaispas1 violetaispas1 In 2010 am fost pe catedra- rezervata,concediu de crestere si ingrijire copil(vechime 16 ani,gradul did.I).In acelasi timp,am fost studenta in ultimul an in ... (vezi toată discuția)
Recurs mesimfora mesimfora Sunt profesor, nu sunt membru de sindicat. In luna februarie a. c. colegii mei au primit pronuntarea pe baza careia au obtinut diferentele de drepturi ... (vezi toată discuția)