avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de proprietaatri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de proprietaatri

Buna ziua
Am achizitionat un apartament intrun complex residential format din 4 blocuri acum trebuie sa infintam asociatia de proprietari dar am vrea sa o facem doar pentru blocul nostru si nu stim daca se poate precizez urmatoarele ;
1. ansamblul este compus din 4 blocuri grupate cate 2 blocuri pe un lot cu numar cadastral ,acestea avand spatiu verde si parcarile in comun
2. ansamblul este alimentat cu apa de la un put ce se afla pe lotul unuia dintre cele 2 grupuri avand o coloana de apa comuna pe toate cele 4 blocuri
Problema sa pune daca luand in considerare toate acestea se poate face asociatie de proprietari individuala pe un bloc
Cel mai recent răspuns: alinapantiru , utilizator 14:04, 14 Februarie 2012
Art 5 din NORME METODOLOGICE de aplicare a legii 230/2007
(1) În clădirile de locuinţe cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociaţii de proprietaripe fiecare tronson ori scară în parte numai în condiţiile în care nu există o proprietate comunăaferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi delimitată.
(2) Asociaţiile de proprietari la nivel de scări sau tronsoane de clădire se pot constitui prin hotărâre aadunării generale şi cu acordul expres al coproprietarilor cu privire la delimitarea efectivă a părţilorde proprietate comună care se preiau în administrare de respectiva asociaţie de proprietari şi cuprivire la obligaţiile şi drepturile legale care vor continua să rămână în sarcina tuturor coproprietarilor.
(3) Prin acordul de asociere pe scară sau tronson se reglementează şi raporturile cu celelalte asociaţii de proprietari constituite în clădire, pe scară sau tronson, cu privire la posibilitatea defalcării tehnice a consumurilor şi repartizarea cheltuielilor comune, precum şi la modalitatea acestei defalcări/repartizări. Dacă este necesar, se solicită avizul furnizorilor de servicii implicaţi cu privire la posibilităţile tehnice de furnizare independentă a utilităţilor pe tronsoane sau pe scări, precum şi pentru realizarea branşamentelor.

Sper ca va este de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare Danafla Danafla Cu doi ani in urma,pe blocul meu s-a inceput o mansardare la care nu mi-am dat acordul. Sunt singurul locatar de pe scara care centrala de apartament,aceasta ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari enen enen Vreau sa stiu, in cazul infiintarii unei Asociatii de Proprietari prin separare de scari, pe 2 scari (din 4), cate apartamente trebuie sa-si dea acordul ? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)