avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10

Rezolvarea dosarelor pentru Legea 10,se pare ca,se incadreaza perfect in "boala lunga,moarte sigura"! Imi puteti spune,va rog,daca deschiderea unei actiuni judecatoresti poate grabi obtinerea titlului de proprietate si a despagubirilor ?Sunt mostenitoarea titularului decedat si toate documentele doveditoare sunt depuse la dosar. De fiecare data cand am fost la ANRP,am primit acelasi raspuns:"dosar in asteptare".
Multumesc.
Puteti deschide o actiune pentru obligatie de a face , obligarea paratului ANRP la trimiterea dosarului la Comisia de evaluare si apoi eliberarea titlului de despagubire


Data mesaj Marti, 14 Februarie 2012, 14:10

Actiunea este de competenta Curtii de Apel
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic: Interventie moderator
@ cazacuioana

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Doar ca din pacate un proces pe obligatia de a face, in instantele din tara noastra poate dura ani de zile.#-o Poate intre timp se impiedica cineva si de dosarul dumneavoastra.
D-na Cazacu, daca nu ma insel prima instanta competenta este Judecatoria Sector 1 unde sunt cateva sute de dosare pe aceeasi tema.
Stimat justițiabil,

Din punctul meu de vedere este posibilă inclusiv demararea unei acțiuni la Curtea Europeană a Drepturilor Omului - CEDO. Această Curte consideră despăgubirile prin acțiuni la Fondul Proprietatea drept iluzorii, iar Fondul, nefuncțional. Astfel, în acest mod, restituirea proprietăților sub acestă formă este considerată o violare a Art.1 din Protocolul 1 Adițional la Convenție.

Evident, nefuncționalitatea Fondului este - sperăm - o chestiune temporară. Totuși, până cât timp CEDO nu revine asupra constatărilor sus-amintite, o astfel de aplicație este admisibilă și câștigabilă.

Cu stimă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar depus la anrp iond708 iond708 Am depus un dosar la ANRP pe legea 247. Intrebarea mea este ,in cat timp este legal ,sa primesc instiintare ,pentru a fi evaluat acest dosar. Ar fi minunat ... (vezi toată discuția)
Ril admis themis themis ICCJ s-a pronuntat, prin Decizia nr.27/2011, in sensul ca: [i]Acţiunile în acordarea de despăgubiri băneşti pentru imobilele preluate abuziv, imposibil ... (vezi toată discuția)
Succesiune bruneta87 bruneta87 buna ziua!am si eu mai multe intrebari la care sper sa imi puteti raspunde.vreau sa deschid succesiunea,tatal meu este mort de 15 ani,suntem 5 ... (vezi toată discuția)