avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizaria de construire se ”transfera” ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizaria de construire se ”transfera” prin vanzare-cumparare?

Daca o casa se vinde atunci cand e doar partial construita, ce se intampla cu autorizatia de construire (presupunand ca nu a expirat)?
Autorizatia e nominala. Noul proprietar devine automat titularul autorizatiei si poate continua construirea fara alte formalitati?
Cel mai recent răspuns: OnisorD , utilizator 16:11, 17 Februarie 2012
autorizatia de contructie se emite pe un anumit nume!!
Sa inteleg atunci ca nu este transmisibila sub nici o forma?
drepturile rezultate dintr-o autorizatie de construire aflata in termen se pot cesiona
Autorizatia in cauza a fost emisa in 2007. Reteaua s-a realizat si s-a predat lucrarea.
In 2011 reteaua a fost cumparata de la firma care a folosit-o 4 ani si era propretara pe ea.
Noua firma poate folosi reteaua construita legal in 2007?
nu vad de ce nu. spuneti ca o firma a construit in mod legal o retea si a folosit-o patru ani. acum intrebati daca puteti cumpara acea retea?
in acest caz nu mai vorbim de cesiunea drepturilor ce rezulta din autorizatia de construire, din moment ce constructia a fost finalizata, ci vorbim de o vanzare-cumparare a retelei.

Alte discuții în legătură

Bransare teren la utilitati ContSters94154 ContSters94154 este o gospodarie in vecinatatea terenului meu care are tras curent - este vorba de un bransament privat (adica omul la vremea respectiva a platit si stalpii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie retele cablu ettyro ettyro Am o firma de net si am tras niste fibra optica pe stalpi si de pe stalpi la blocuri. Am contract cu renelul dar a aparut o problema. Am inteles ca am nevoie ... (vezi toată discuția)
Necesitate autorizatie de desfiintare maghy78 maghy78 Am cumparat o retea de termoficare. Prin PV licitatie eu am cumparat numai teava nu si stalpii de sustinere. Cand am vrut sa ma apuc sa imi iau bunul ce imi ... (vezi toată discuția)