avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unei masini vandute si anularea proceselor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unei masini vandute si anularea proceselor verbale de contraventie

buna ziua.am vandut o masina acum aproximativ 2 ani.acum ma confrunt cu o probleme majora:la impozite mi-au aparut o serie de amenzi cu nr masinii pe care am vandut-o doresc sa stiu cum se pot anula acele amenzi deoarece eu detin contractul de vanzare-cumparare al masinii insa masina nu e radiata de la politie dat fiind faptul ca noul proprietar nu a binevoit sa inscrie masina pe numele lui si nu mi-a trimis vechile numere care de fapt erau ale mele.,si fara ele nu pot radia masina si nu am putut la momentul respectiv.timpul a trecut masina a fost vanduta mai departe s-a circulat cu ea si amenzile primite mi-au aparu mie la impozit.doresc sa radiez masina din circulatie si sa scap de amenzi chiar si pe cale judecatoreasca.va rog sa ma sfatuiti cum e cel mai bine sa fac pe cine sa contactez la cine sa apelez,v-as fi recunoscatoare pt sfaturi multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: traianradocea , utilizator 13:47, 16 Februarie 2012
amenzile pot fi "radiate"doar daca contestati fiecare proces verbal in parte. termenul de contestatie este de 15 zile de la data la care ati luat cunostinta de pv contestat, la instanta unde s-a savirsit contraventia. O sa aveti ceva litigii de gestionat.
Separat de acest lucru, ptr radiere trebuie sa chemati in judecata cumparatorul si Serviciul INmatriculari si a Directiei de taxe si impozite locale (ptr opozabilitate) si sa solicitati constatarea transferului dreptului de proprietate de la dvs catre cumparator+radierea din evidenta lor a numelui dvs.
1-Radierea autoturismului se face numai dupa achitarea integrala a debitelor in urmarire,respectiv a tuturor amenzilor
2-Daca detineti contract de vanzare-cumparare legal intocmit ,aveti varianta sa contacttai SPR ,detaliati succesiunea de evenimente si probati instrainarea .
Autoritatea va verifica baza proprie de date si poate elibera document in baza caruia autoritatea fiscala,dupa achitarea debitului in urmarire, va dispune radierea auto de pe rolul dvs
traianradocea a scris:

vandut o masina acum aproximativ 2 ani

Adica ati facut un contract de "mana" sau la notar?
la notar e totul legal
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism in instanta gim76 gim76 am vandut o masina in 2012,apoi a fost vanduta de N ori.am radiat-o fiscal.dupa 2 ani a aparut prima amenda de la CNADR,am fost nevoit sa o platesc.am fost la ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si nu gasesc proprietarul maria tun maria tun Am vandut o masina si nu gasesc proprietarul.Mentionez ca eu platesc impozitul si imi vin amenzi de rovinieta acasa.Ce pot sa fac???:(( (vezi toată discuția)
Refuz radiere autovehicul ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Exista vreo modalitate legala prin care as putea obliga o persoana sa isi radieze autovehiculul de la Finante, autovehicul pe care mi l-a vandut ... (vezi toată discuția)