avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... fara act de identitate, singur si lefter pe strazi in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

fara act de identitate, singur si lefter pe strazi in uk

un prieten a plecat in uk la fratele sau care ii pomisese ca il sustine pana isi obtine yellow card -ul sa sa poata angaja legal in uk... numai ca fratele s-a razgandit si l-a gonit din casa desi nu mai are pe nimeni in uk, nici bani, nici acte.

ieri a avut programarea la home office, dar i-a refuzat yellow card. Conform legislatiei din uk actele originale inclusiv cele de identitate (pasaport/buletin ce ai) raman la ei pt max 2 saptamani dupa care le trimit prin posta la domiciliu. Toate bune, numai ca dupa ce a venit acasa fratele nu l-a mai primit in casa. Acum este singur in uk, degeaba i-as cumpara bilet de avion ca nu poate iesi din uk fara buletin.

cum pot sa-l ajut? oare autoritatile din uk nu pot interveni sa ii elibereze actul de identitate sa poata parasi cat mai curand tara? politia poate interveni?

In dosarul pt yellow card exista un angajament scris din partea fratelui ca il intretine pana obtine primul salariu. se face fratele vinovat de ceva? poate fi tras la raspundere?
Nici fratele nu are o situatie prea roz, nici materiala nici morala fiind casatorit cu o mongoleza profitoare. Mongoleza nu munceste se struieste doar sa obtina ajutor social de la statul britanic si spera ca ambii frati sa munceasca si ea sa isi aduca surorile la studii ( pe banii fraierilor de romani). Prietenul meu si-a dat seama prea tarziu ca defapt fratele incerca sa obtina un venit de pe urma lui, si cand si-a dat seama ca nu poate profita ca a fost refuzat la yellow card deci nu poate munci legal s-a dat afara in miez de noapte cu hainele de pe el, fara un ban in buzunar si fara acte.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:20, 17 Februarie 2012
Sa mearga la Consulatul României care ii va elibera un titlu de calatorie pentru intoarcerea in tara. Totusi, nu il vor putea ajuta financiar.
Alex_Munteanu a scris:

Sa mearga la Consulatul României care ii va elibera un titlu de calatorie pentru intoarcerea in tara. Totusi, nu il vor putea ajuta financiar.


din pacate nu poate ajunge din manchester pana in londra deoarece nu are bani ... iar titlul de calatorie costa 56lire pe care nu ii are #-o

Sa munceasca ceva pentru a-si face banii necesari sau sa se adreseze politiei cu o plangere impotriva fratelui. Daca nu se poate duce la ambasada solicita titlu de calatorie iar dvs ii trimiteti niste bani cat sa-i ajunga sa se intoarca acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare buletin de identitate NATALIA P NATALIA P Buna ziua. fratele a depus actele pentru eliberarea buletinului de identitate romanesc. acum insa nu poate veni in Romania (intre timp a expirat pasaportul) ... (vezi toată discuția)
Explicatii calatorie din italia in romania fara carte de identitate Bebe99 Bebe99 Buna! :* am si eu o problema,care imi cere un raspuns destul de rapid :( Prietenul meu din Italia vrea ca vara ce urmeaza sa se intoarca in Romania,insa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am si eu o nedumerire prietena mea si-a pierdut buletinu ... Starkeed Starkeed Buna ziua , am si eu o nedumerire prietena mea si-a pierdut buletinu , noi traim in UK , iar ea trebuie sa se intoarca in tara pentru a face din nou buletinul ... (vezi toată discuția)