avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces pierdut in recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces pierdut in recurs

buna ziua , .am avut un proces penal pe fond in care partea vatamata a stat in spital 7 zile iar de la medicul legist a avut 18 zile.Instanta de fond a condamnat pe inculpat la 2000 lei amenda penala,a acordat cheltuieli de spitalizare,de judecata si daune morale partii vatamate (inculpatul a recunoscut fapta cu mentiunea ca suporta consecintele).Ulterior inculpatul a formulat RECURS unde tribunalul a modificat in parte sentinta de pe fond unde a acordat partii vatamate doar 1000 lei daune morale,fara a mai acorda cheltuielile de judecata,spitalizare etc.Hotararea data in recurs este definitiva si irevocabila.Lucratori din justitie au afirmat ca asaceva nu e posibil (sentina recurs) Intreb :Ce sansa are partea vatamata daca se adreseaza CEDO pentru faptul ca tribunalul a comis un ABUZ grav.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:57, 16 Februarie 2012
Procedura in fata CEDO e foarte costisitoare, iar pentru o astfel de suma, in opinia mea, nu merita complicatia.
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa parerea mea nu aveti sanse la CEDO decat daca veti dovedi ca hotararea este arbitrara.
Instanta europeana respinge astfel de cereri in caz contrar.
Aş adăuga faptul că cererea adresată CEDO nu se timbrează, singurele costuri fiind cele determinate de transportul corespondenţei.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

AcÞiune cedo daune morale si materiale miki70_is miki70_is Am avut un proces civil pe care l-am câştigat atât pe fond cât şi în recurs,întrebarea este pot să intentez acţiune directă la CEDO pentru daune ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo si daune pentru calificarea motivelor de recurs ca fiind inadmisibile eagle_free eagle_free Buna seara, Va solicit ajutorul pentru a promova o actiune la CEDO pentru tatal meu, care s-a judecat pentru o actiune in contencios administrativ de ... (vezi toată discuția)