avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces pierdut in recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces pierdut in recurs

buna ziua , .am avut un proces penal pe fond in care partea vatamata a stat in spital 7 zile iar de la medicul legist a avut 18 zile.Instanta de fond a condamnat pe inculpat la 2000 lei amenda penala,a acordat cheltuieli de spitalizare,de judecata si daune morale partii vatamate (inculpatul a recunoscut fapta cu mentiunea ca suporta consecintele).Ulterior inculpatul a formulat RECURS unde tribunalul a modificat in parte sentinta de pe fond unde a acordat partii vatamate doar 1000 lei daune morale,fara a mai acorda cheltuielile de judecata,spitalizare etc.Hotararea data in recurs este definitiva si irevocabila.Lucratori din justitie au afirmat ca asaceva nu e posibil (sentina recurs) Intreb :Ce sansa are partea vatamata daca se adreseaza CEDO pentru faptul ca tribunalul a comis un ABUZ grav.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:57, 16 Februarie 2012
nicxon a scris:

tribunalul a modificat in parte sentinta de pe fond unde a acordat partii vatamate doar 1000 lei daune morale,fara a mai acorda cheltuielile de judecata,spitalizare etc.

Nu este abuz. Asa cum am subliniat, tribunalul a modificat numai parte. Adica cheltuielile de judecata, spitalizare au ramas la fel, numai daunele morale le-a diminuat.
Nu ati citit bine decizia.

Asa cum a spus si doamna avocat mai sus, hotararea a fost modificata in parte, asta inseamna ca instanta a admis doar recursul formulat pt daunele morale, nu s-a pronuntat cu privire la celelalte despagubiri, acestea ramanand asa cum au fost stabilite de prima instanta.
In consecinta, s-au micsorat numai daunele morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)
Competente de recurs la procurori leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, se poate ca un procuror sa faca recurs la o sentinta pe motiv ca instanta desi a condamnat inculpatul nu a acordat ... (vezi toată discuția)
Curtea suprema cercetasa cercetasa o persoana care este parte vatamata cu CML 24 ZILE intr un proces penal ce cai de atac are pentru a castiga atat daune materiale cat si ... (vezi toată discuția)