avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Situatie de incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Situatie de incompatibilitate

Buna seara,

Am urmatoarea situatie: un director la o institutie publica este si membru in consiliul de administratie la o companie municipala. El a fost declarat in stare de incompatibilitate, conform art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Ma intrebam, la el nu se aplica art. 94 alin 2 cu 1 din aceeasi Lege 161/2003?
Adica: "Nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin.2 lit a si c, functionarul public care este desemnat printr-un act administrativ, emis in conditiile legii, sa reprezinte sau sa participe in calitate de reprezentant aql autoritatii ori institutiei publice in cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite in temeiul actelor normative in vigoare"...?

Si cum se poate contesta acest raport de incompatibilitate in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 19 Februarie 2012
În contextul respectării prevederilor legii privind incompatibilitățile și conflictele de interese, Agenția Natională de Integritate este instituția căreia îi revine sarcina legală de evaluare a prezumtivelor situații de incompatibilitate și conflicte de interese. Aceasta, urmare a procedurii prevăzute de Legea 176/2010, întocmește un raport de evaluare privind existența unei stări de incompatibilitate sau a unui conflict de interese, după caz.
Acest raport poate fi contestat în instanță în termen de 15 zile, iar în caz de necontestare rămâne definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public poate fi lider de sindicat? adabia adabia Consilierul juridic, angajat al unei institutii, poate fi liderul sindical al angajatilor din acea institutie??? Mentionez ca acest consilier juridic este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati la functionari publici rogilg1 rogilg1 am urmatoarea dilema: Fac parte din consiliul de administratie a unei societati si urmeaza sa dau examen pentru un post de sef serviciu taxe si impozite din ... (vezi toată discuția)
Despre activitati comerciale - functionar public georgia19984 georgia19984 Sunt functionar public si ma intrebam daca pot desfasura activitati comerciale (servicii de consultanta, agricole, organizari evenimente) si in timpul liber, ... (vezi toată discuția)