avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia cu lichidarea la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia cu lichidarea la zi

Buna ziua, tuturor.... am si eu o mica problema. Sunt angajat de mai bine de doi ani al unei institutii private medicale. De pe la sfarsitul anului 2010 s-a inceput intârzierea treptata a salariilor, iar în momentul de fata s-a ajuns la o întârziere de aproape 5 luni. Concret: pe data de 25 februarie ar trebui luat salariul pe luna ianuarie, în schimb, nu se stie sigur daca se vor da o parte din banii de pe luna august (anul 2011). La sfârsitul anului 2011 am avut o tentativa de demisie, semnata, înregistrata, tot tacâmul cu un preaviz de 20 de zile, demisie anulata de comun acord cu angajatorul în ideea ca se va gasi o solutie de plata a salariilor restante într-un timp scurt. Tot angajatorul a venit cu ideea ca probabil sunt si putin obosit psihic si ca mi-ar prinde bine un concediu (de la sfârsitul anului 2009, de când sunt angajat al societatii nu am avut nici macar o zi de concediu, lucram foarte mult, chiar si în week-end-uri, fara alta remuneratie suplimentara). Astfel ca m-am ales cu un concediu impresionant de 44 de zile, care se vor termina cât de curând. Salariul promis si dat pâna la luna august este de 1500, iar pe CM este de 720 net.
Rugamintea mea... daca poate sa ma lamureasca cineva.... cum as putea sa-mi recuperez salariile în cel mai scurt timp posibil (chiar si doar acei 720 lei care-i am trecuti pe cartea de munca ~ oricum, ar fi de primit leafa pe mai bine de 6 luni). Avem probleme extrem de urgente cu bancile, dar se pare ca pe angajator nu-l intereseaza asta. La cererea bancii de retinere a salariului, a spus ca adeverinta nu a fost data de societatea lui (cand am luat creditul bancar lucram în alta parte), plus ca m-a contactat dimineata sa îmi spuna sa îmi rezolv problemele cu banca si ca ar fi mai bine sa ma dusc sa-mi dau demisia (nu stiu din ce motive nu vrea sa ma concedieze).
Vre-o idee? sau stie cineva in cat timp de la demisie ar trebui, din punct de vedere legal, sa se de-a banii?
Cine draq m-a pus sa astept atât? #-o
Cel mai recent răspuns: ClaudiuTic , utilizator 15:32, 17 Februarie 2012
De ce nu sesizati ITM-ul cu privire la aceste aspecte sau de ce ati demarat o actiune in instanta?

In principiu, plata drepturilor salariale se face la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
ClaudiuTic a scris:


Cine draq m-a pus sa astept atât? #-o


Buna intrebare!!
Urgent ITM -instanta, asa cum v-a sfatui dl. Freeelis.
O curiozitate mai am (daca mi-o puteti satisface): sunteti medic?
Inginer în fizica medicala... dar si medicii sunt în aceeasi situatie. Doar ca majoritatea sunt pensionari si se multumesc daca mai primesc ceva pe lânga pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte de munca Cristianul Cristianul Buna ziua , problema in care as dori un raspuns este urmatoarea: Lucrez la o firma de proiectare de 4 ani , in ultimul an au inceput problemele legate de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal alinadenisa10 alinadenisa10 buna ziua.am si eu o problema in lgatura cu banii ptr concediu de risc maternal..am 20 de saptamani de sarcina si la 15 saptamanii mi-am luat concediul de risc ... (vezi toată discuția)
Bani de concediu angeleny07 angeleny07 Buna ziua as dori sa mi spuneti cum se calculeaza bani de concediu de odihna pe un an de zile,am lucrat un an intreg numar de zile de concediu sunt ,din care ... (vezi toată discuția)