avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata ore suplimentare

as vrea sa stiu ce procent din salariu net? sau brut? reprezinta plata orelor suplimentare
in CIM sunt incadrat la 8h/zi dar voi lucra 10h/zi, cele 2 ore urmand sa mi se plateasca suplimentar
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:45, 26 Aprilie 2009
CCMN se aplica si celor din sectorul privat, daca in contractul individual nu exista clauze mai favorabile decat in cel national.
o sa revin cu o completare.
daca lucrez la o firma care are cateva sute de angajati, dar nu are sindicat (o multinationala), si in contractul individual e prevazut un bonus de 50% pentru orele suplimentare, prevederile CCMN cum ca ar trebui un bonus de 100% mi se aplica si mie? trebuia ceva stipulat in contractul individual pentru a se aplica?
daca se aplica unde trebuie sa vorbesc ca sa mi se recunoasca acest drept? la personal? la juridic?

va multumesc pentru ajutor!
Nu aveti contract colectiv?Daca nu, se aplica prevederile din CCM pe ramura si daca nu exista unul nici pe ramura, cel national, care este mai favorabil decat CIM-ul.Cred ca trebuie sa vorbiti intai la personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare ore suplimentare viorica01 viorica01 buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Cu cat se platesc orele suplimentare dupa cele 8 h de lucru din timpul zilei. Conform C.M (2) Sporul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare negut_dorina negut_dorina As dori sa stiu cu cat se platesc orele suplimentare in zilele lucratoare in procent?dar orele lucrate sambata si duminica (vezi toată discuția)
Ccm,sporuri iacov iacov La angajatorul unde sunt acum s-a facut CCM de curand,s-au ''ales intre ei'' 3 reprezentanti ai angajatilor, care au facut un contract din care lipsesc ... (vezi toată discuția)