avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatii publice

FAC PARTE DINTR-O COMISIE DE LICITATIE PUBLICA .CAIETUL DE SARCINI A FOST FACUT AMBIGU.A FOST DECLARATA O FIRMA CASTIGATOARE O ALTA AFACUT CONTESTATIE .COMISIA DE SOLUTIONARE ACONTESTATIILOR A DAT DREPTATE FIRMEI CARE AFACUT CONTESTATIA A ANULAT DECIZIA COMISIEI DE LICITATIE SI DECIDE CONTINUARAE LICITATIEI.SUNTEM IN DILEMA .INTREBARE :COMISIE POATE ANULA LICITATIA PENTRU A REFACE CAIETUL DE SARCINI CU CLAUZE CAT MAI EXACTE SI DACA DA CONFORM CARUI ACT NORMATIV.ASTEPT RASPUNSURI EXACTE DE LA PROFESIONISTI .MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: gigi2005 , utilizator 01:27, 11 Septembrie 2009
Mai intai de toate trebuie sa respectati regulamentul de postare, care prevede ca nu se scrie cu majuscule - tocmai ca protectie a rabdarii profesionistilor care citesc. Va rog ca pe viitor sa respectati aceasta regula.
Cel mai bine ar fi daca va interesati printr-un telefon la CNSC. In decizia de la CNSC va informeaza ca puteti continua licitatia?
Si de ce doriti sa anulati licitatia?
scuze.o sa ma conformez multumesc
comisia spune ca putem continua licitatia,dar firma descalificata care a contestat nu indeplinea o conditie ,adica nu avea 10 angajati pe ultimii 3 ani.conditia nu era imperativa ci doar consultativa ca multe alte coditii.caietul de sarcini nu afost facut de autoritatea contractanta ci de o alta paralela .toate aceste conditii din caiet sunt interpretabile .ca exemplu comisia de licitatie a considerat ca firma care nu indeplinea conditia de 10 angajati trebuie descalificata iar consiliul de solutionare acontestaiilor azis ca nu este de acord .atunci comisia de licitatie poate lua decizia de a anula licitatia pe motiv de ambiguitate acaietului si sa faca una noua cu noi conditii eliminatorii.
Din cele aratate, dvs. trebuie sa respectati cele dispuse de CNSC, dar puteti ataca decizia Consiliului atat pe motive de nelegalitate cat si pe motive de netemeinicie. conform O.U.G. nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii:
SECŢIUNEA a 6-a
Soluţiile pe care le poate pronunţa
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor
Art. 278
(4) În cazul în care Consiliul admite contestaţia şi dispune luarea unei măsuri de remediere a actului atacat, va preciza şi termenul în care aceasta trebuie să fie adusă la îndeplinire. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea măsurii de remediere.
(6) În funcţie de soluţia pronunţată, Consiliul va decide asupra continuării sau anulării procedurii de achiziţie publică.
Art. 280
(1) Decizia prin care Consiliul anulează în parte sau în tot actul atacat sau obligă autoritatea contractantă să emită un act sau să dispună orice altă măsură necesară pentru înlăturarea actelor ce afectează procedura de atribuire, este executorie.
(2) În cazul în care termenul prevăzut de art. 278 alin. (4) nu este respectat de autoritatea contractantă, se va aplica conducătorului unităţii care nu a efectuat toate demersurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a deciziei Consiliului, sau persoanei obligate, o amendă pe fiecare zi de întârziere, ce constă în 20% din salariul minim lunar pe economie, la cererea părţii interesate.
(3) Decizia Consiliului este obligatorie pentru părţi, contractul de achiziţie publică încheiat cu nerespectarea deciziei Consiliului fiind lovit de nulitate absolută.
(4) Decizia pronunţată de Consiliu privind amenda, neatacată în termen, constituie titlu executoriu şi se executa de către organele competente potrivit dispoziţiilor legale privind executarea silită a creanţelor fiscale şi cu procedura prevăzută de aceste dispoziţii.
(5) Deciziile Consiliului privind soluţionarea contestaţiei şi obligarea la plata amenzii pot fi atacate cu plângere, în termen de 10 zile de la comunicare, atât pe motive de nelegalitate cât şi de netemeinicie.

Alte discuții în legătură

Achizitii publice dana_ludmila dana_ludmila 2 dintre ofertantii participanti la o licitatie deschisa contesta fiecare comunicarea primita, astfel: - ofertantul X comunicarea prin care i se aduce la ... (vezi toată discuția)
Decizie de anulare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). ... (vezi toată discuția)
Procedura de atribuire contestata Jurist TM Jurist TM Urmeaza sa participam la o licitatie la care s-a contestat caietul de sarcini, solicitandu-se excluderea unor conditii de participare considerate de un ... (vezi toată discuția)