avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partile unui contract de fidejusiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partile unui contract de fidejusiune

Buna ziua,
am gasit iinserate in mai multe contracte comerciale 'clauza de fidejusiune" in sensul ca :"Intre vanzatorul X si cumparatorul Y, semnatari ai prezentului contract, intervine clauza de fidejusiune acceptata in mod irevocabil si neconditionat de cumparator"
apoi, intr-un alt contract, cu denumirea clauzei cam identica, pe post de fidejusor a semnat reprezentantul firmei vanzatoare, desi la parti, semnatarele au fost X , vanzatoare, Y, cumparatoare si ... girant . S.C. ___ reprezentata tot de X. :D
Or, pentru a fi valabile clauzele asta, nu ar trebui ca sa existe si o terta persoana, anume fidejusorul, pentru a incheia un contract de fidejusiune?
Poate fi invocata clauza de fidejusiune, citata mai sus ca nula?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 07:54, 8 Noiembrie 2008
themis a scris:

Nu este o clauză nulă. Este, practic, din punct de vedere al efectelor, inexistentă.

E ca apa sfinţită. Nici nu drege, nici nu strică. A ataca această clauză înseamnă a pierde vremea.

Liviu S.Bordaş


Asemenea clauze de fidejusiune proprie sunt niste tampenii. Nu sunt nici nule nici inexistente, pentru ca se pretinde ca exista .... in acele contracte comerciale, cica sa le intareasca garantarea executarii obligatiilor partilor.
Termenul juridic corect al caracterizarii acestor clauze este ca ele sunt pur simplu CLAUZE INEFICIENTE .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil. va rog , daca se poate, sa o rezolvati doomy852 doomy852 X il imprumuta pe Y cu 25.000 lei. Acest imprumut este garantat de Z cu o ipoteca asupra casei sale prin contract incheiat in forma autentica intre X si Z. ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vinzare-cumparare ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns: In ian 2006,am facut un act de v-c cu tatal meu,prin care ii vindeam acestuia apartamentul proprietate personala detinut.In ... (vezi toată discuția)