am nevoie de raspuns urgent si competent in ceea ce priveste subiectul sus-mentionat, si anume: sunt administrator de bloc de putina vreme, o luna. Un vecin a decedat si la plata cheltuielilor am trecut o persoana, dupa cum s-a procedat si cu mine 10 ani cat am lipsit din tara si stiam ca e conform legii si deciziei asociatiei. Pentru vecinul respectiv am primit sesizari ca nu trebuia sa trec o persoana la cheltuieli. Surfand prin internet am aflat azi ca, de fapt, conform legii, se scot toate cheltuielile calculate pe persoana, nu si cele calculate pe apartament, care e, de fapt si de drept solutia legala?
In statutul asociatiei este mentionat la drepturile proprietarilor:
"d) sa solicite, in baza unei cereri catre presedintele asociatiei diminuarea temporara a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei (reducerea cheltuielilor de intretinere dar nu si a cheltuielilor comune) daca lipsa din apartament este de cel putin 30 de zile calendaristice in decursul a doua luni consecutive)
Ati pus mortul la plata cotelor de intretinere? Daca DA, indiferent de ce vi s-a intamplat Dv. in trecut, am impresia ca "surfati" in plin absurd.
O persoana decedata se scoate de la plata cotelor de intretinere definitiv, pe modelul trecerii pe lumea cealalta tot in mod definitiv. Sperati ca se va intoarce cumva, asa cum v-ati intors Dv?....Si nici cu Dv nu a fost in regula ca ati fost trecut la plata gazelor, de exemplu (asa sa fie oare?).
Multumesc de raspuns, cam acru, ce e drept, insa am discutat cu mostenitorii qvasi de drept si au inteles ca asa a hotarat asociatia de proprietari. Cat despre cheltuielile care mi s-au impus mie au fost TOATE: gaz, apa (si dupa contorizare numai pierderi apa), curent pe casa scarii, femeie de serviciu, tot, absolut tot, si cele calculate pe persoana si cele calculate pe apartament. Cat despre surfat in plin absurd, daca presedintele Federatiei Asociatiei de Proprietari nu e documentat, atunci numai bunul Dumnezeu stie mai bine, dupa parerea mea. Dvs. ce calitate aveti, daca nu e cu suparare?? Cat despre afirmatia Dvs. "indiferent de ce vi s-a intamplat Dvs." doresc sa va linistesc, nu ma gandesc la razbunare, doresc sa clarific situatia pentru a nu face greseli dupa cum au facut ceilalti administratori de dinaintea mea.
Tocmai despre asta e vorba...sa nu se mai repete o greseala care s-a facut in trecut. Pentru raspunsul pe care vi l-am dat nu trebuie sa am o anume calitate sau daca vreti sunt membra a comunitatii acestui site si vreau sa cred ca am reusit sa cunosc legea 230/2007 care guverneaza activitatea asociatiilor de locatari. Nu cred ca presedintele Federatiei.....v-a spus ca o persoana decedata se trece la plata cotelor de intretinere. Si daca credeti ca am fost acra, cum calificati trecerea pe lumea cealalta a unui om decat ca o mutare definitiva, adica ca o scoatere din cartea de imobil a blocului? Dar, domnule draga, e de bun simt sa nu pui la plata cotelor de intretinere o persoana decedata pentru cheltuielile care se impart pe nr. de persoane. Cat despre cele care se impart pe cota-parte indiviza acestea se pun in sarcina apartamentului respectiv....si urmasii, mostenitorii vor plati ei. Pentru asta se poarta o discutie cu ei si se stabileste ce si cum.
Cand am vorbit despre presedintele Federatiei m-am referit la cheltuielile pe persoana care nu se iau in calcul la cheltuielile unui apartament gol si cele calculate pe apartament, si NU la persoana decedata. Dar avand in vedere ca nu numai eu am lipsit din tara cu desavarsire, ci mai multe persoane au fost in aceeasi situatie si tuturor s-au calculat cheltuieli atat pe persoana cat si pe apartament, e cumva firesc, in sensul acestei asociatii, sa fie luata in considerare o persoana la calculele intretinerii chiar daca este gol. Recunosc, e o situatie hilara, cam ca si in cazul apartamentelor cu centrala proprie care trebuie sa plateasca cheltuieli de reparatie si intretinere pentru conductele de termoficare, desi nu se folosesc de ele de ani de zile, si aceasta e tot stipulata de legea 230/2007, nu??
Daca aveti timp sa cititi topicurile pe aceasta tema poate v-ati putea lamuri cat de cati
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plata intretinerii
katalino10
lucrez in italia de 7 ani,apartamentul din romania este gol nu locuieste nimeni de ce sa mai platesc intretinerea?????????????? este normal sa fiu trecuta 0+1 ... (vezi toată discuția)