avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum obtin C.I.? nu detin proprietate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum obtin C.I.? nu detin proprietate

Am o mare,foarte mare problema,nu am pe nimeni,parinti,frati,etc.,locuiesc in chirie,proprietarii nu doresc sa ma ia in spatiu,de altfel nu sunt nici in tara,chiria o primeste tatal d-nei,asa ca nu am cum sa-mi fac mutatie .Exista vreo posibilitate,nu stiu,ma intreb cei care sunt oamenii strazii,nu au act de identitate? nu stiu ,sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:48, 18 Februarie 2012
Oamenii strazii nu au act de identitate. Mergeti la politie si vi se va elibera o carte de identitate provizorie., de hartie
Persoanelor care nu au in proprietate niciun imobil (cum sunt oamenii strazii) li se elibereaza carte de identitate provizorie cu valabilitate de maxim 1 an, cu mentiunea ''lipsa locuinta'', insa la depunerea cererii va trebui sa explicati ce faceti in localitatea unde sunteti acum si de fapt unde stati / locuiti / dormiti, pentru ca nu sunteti din categoria oamenilor strazii. Posibil sa gasiti intelegere, dar cel mai probabil va vor trimite la SPCLEP din localitatea unde aveti in prezent domiciliul.

Ar fi si aceasta o varianta, sa cereti acolo o CI provizorie cu mentiunea ''lipsa dovada adresei de domiciliu''. Insa asta ar presupune ca dvs. locuiti in continuare la acea adresa, ca aveti act de proprietate sau acordul proprietarului insa nu exista actul propriu-zis. Deci nici asta nu ar fi usor, insa tinand cont ca nimanui nu ii poate fi refuzat dreptul de a avea un act de identitate, cu insistenta ati rezolva.

Varianta cea mai usoara ar fi sa va cautati un proprietar corect, care sa va faca contract de inchiriere si sa il inregistreze la Fisc.
Daca ati reusi acest lucru, ati putea merge la Evidenta Persoanelor cu acel contract si v-ati face carte de identitate cu termen de valabilitate 10 ani.

Si cu contract de comodat (care nu prespune inregistrarea la Fisc, pentru ca nu implica plata vreunei chirii, ci doar permisiunea proprietarului ca dvs. sa locuiti la imobilul respectiv) v-ati putea face carte de identitate - cautati, pana la urma veti gasi o solutie.

In contract ati putea sugera proprietarului sa introduca o clauza prin care dvs. va obligati ca in momentul in care va veti schimba domiciliul - deci nu veti mai locui la imobilul dumnealui - veti cere si schimbarea cartii de identitate la noua adresa, ca sa nu se teama ca eventualele dvs. datorii vor fi evidentiate la Fisc in dreptul numelui sau.

:luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Ares-3, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Poate vrea tatal doamnei sa va ia in spatiu la dumnealui daca tot ii achitati chiria lunar. De ce nu! Ati incercat sa-i explicati? poate gasiti intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate expirat-lipsa domiciliu elena_d_a elena_d_a Buna ziua, Fiicei mele i-a expirat cartea de identitate, locuim cu chirie, iar proprietarul nu vrea sub nici o forma sa ne faca nici macar contract de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ContSters264953 ContSters264953 cum pot sa schimb actul de identitate daca stau in chirie, ce domiciliu sa apara pe actul de identitate? proprietarul a-mi ofera flotant, dar eu am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul ... (vezi toată discuția)