avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro

Buna ziua,

un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru societati juridice cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro. (pana aici sper ca totul este clar si corect, acum urmeaza intrebarea) Dar acelasi PFA poate intocmi situatiile contabile pentru societati juridice cu cifra de afaceri mai mare de 35.000 euro pana la balanta fara intocmirea si semnarea bilantului?

multumesc
Cel mai recent răspuns: A n d y , utilizator 20:27, 19 Februarie 2012
Trebuie sa fiti membru CECCAR - OG nr. 65 din 1994.
De asemenea, art. 10 din legea nr. 82/1991 prevede ca
CAPITOLUL II: Organizarea şi conducerea contabilităţii
Art. 10
(1)Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.

(2)Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.

(3)Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

(4)Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.


sunt deacord cu dvs dar intrebarea mea se baza pe OUG nr. 37/2011 care spune ca persoanele fizice cu studi economice superioare pot intocmi situatiile financiare pentru persoanele juridice cu CA < 35000 euro.

12. La articolul 10, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
„(31) In cazul persoanelor prevazute la art. 5 alin. (11), contabilitatea poate fi organizata si condusa potrivit prevederilor alin. (2) si (3) sau pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice.”

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... >

astfel intrebam daca se poate legal efectua (legal pe baza de contract intre pfa si client) contabilitatea primara pentru persoanele juridice cu CA > 35000euro ???

astept mai multe pareri!

mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ca nebunica nebunica Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca nu am calitatea de expert contabil/contabil autorizat, dar am studii superioare si o vechime in domeniu de 10 ani, pot ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6920 fara a fi membru ceccar GabitzaT GabitzaT Buna ziua, Am o intrebare pentru cultura mea generala. Cum pot semna bilantul pentru cateva societati micute , daca nu sunt angajatul lor si nici nu sunt ... (vezi toată discuția)
Certificare bilant 2009 livacos livacos Care sunt persoanele ce pot efectua certificarea bilantului pe 2009 la contribuabili mijlocii (vezi toată discuția)