avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA cod caen 6920 fara a fi membru CECCAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA cod caen 6920 fara a fi membru CECCAR

Buna ziua,

Am o intrebare pentru cultura mea generala.
Cum pot semna bilantul pentru cateva societati micute , daca nu sunt angajatul lor si nici nu sunt membru CECCAR inca?

Am tot citit despre infiintarea unui PFA cu cod caen 6920 cu restrictie privind firmele cu cifra de afaceri de pana la 65.000 euro sau 35.000 euro?
Care este de fapt restrictia ?
Care este procedura? Ma inregistrez la ONRC si apoi ma la ANAF. Depun 070 si cam atat?
Sistemul este real, nu? Depun estimativa si platesc contributiile (impozit 16%, CASS si CAS).

Eu sunt anul 2 la CECCAR si in 2017 termin. Ce fac cu PFA-ul atunci? Il inchid si ma autorizez direct la anaf pe nume si noua calitate de expert contabil, fara a mai trece pe la ONRC?

Multumesc,
GT


Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:55, 10 Iunie 2016
Legea 82/1991 prevede 2 posibilitati: angajat sau membru CECCAR:

Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii respective.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcţia de director economic sau contabil-şef se înţelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare şi care are atribuţii privind conducerea contabilităţii entităţii.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Tinerea evidentei contabile adrianabresug adrianabresug o firma a carei cifra de afaceri este peste 100.000 euro este obligata sa aiba angajati ?Mentionez ca e vorba de vanzare cu ridicata tamplarie lemn e care se ... (vezi toată discuția)