avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intr-o casatorie, toate bunurile sunt bun comun?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intr-o casatorie, toate bunurile sunt bun comun?

Avem 1 an si 5 luni de casatorie. Bunurile dobandite inainte de casatorie, se i-au in calcul la partaj? Mentionez ca o parte au fost luate cu acctuala sotie, dar pe numele meu si inainte de a ne casatori. Locuim cu chirie, iar pe data de 19 ian 2012 a parasit locuinta si totodata a luat o parte din bunuri, de fata cu soacra si cumnata, spunand ca nu mai are nici-o pretentie. Dar dupa doua sapt. s-a razgandit si vrea partaj. Ce bunuri se impart?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:44, 19 Februarie 2012
Veti partaja dar bunurile achizitionate in comun in timpul casatoriei.Daca la bunurile achizitionate anterior de unul dintre dvs. si-a adus si celalalt contributia, acest aspect il puteti rezolva pe cale amiabila
bunurile dobandite anterior casatoriei si cele ce provin din donatii sau testamente nu se includ la partajare. Insa, daca ele au fost achizitionate in comun se pot include la partajare. Daca nu, se pot imparti pe calea obisnuita: printr-o actiune de iesire din indiviziune.
veti ajunge in instanta si veti face partajarea bunurilor, si va trebui sa va dovediti contributia la bunurile dobandite. dupa cum spuneti dvs., va trebui sa dovediti ca sunt luate inainte de casatorie de dvs.. pentru a nu intra in masa de bunuri care se va partaja...SUCCES!
Am domiciliul la socri, sotia poate sa bage divort fara mine? Am inteles ca trebuie sa primesc si eu o citatie, dar cum eu am domiciliul la socri nu prea am cum sa o primesc. Cum as putea sa vad daca am primit vreo citatie? E vreo metoda ca sa schimb adresa de destinatie, ca sa le primesc la adresa unde stau cu chirie, de 5 ani? Mentionez ca nu am viza de flotant sau de luare in spatiu.
Da , puteti depune cerere ca adresa de comunicare sa fie aceea unde locuiti. Ca doamna a depus cerere de divort, aflati de pe portaj.just.ro, cautati la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun si dupa numele dvs sau al sotiei. Asa aflati numarul de dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de a fi casatorit adrian1982 adrian1982 am cumparat niste electronice o barca inainte de a ma casatori legitim iar acum sotia ma ameninta ca trebui impartite cum procedez? multumesc (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)