avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se plateste din fondul de rulment?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se plateste din fondul de rulment?

BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub pretext ca fondul va fi folosit pentru a plati penalizari la facturi. E legal? Eu stiam ca pot sa-l folosesc ca sa-mi platesc propria restanta, dupa cum administratorul m-a asigurat timp de cateva luni.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:25, 23 Februarie 2012
Sabiana a scris:

............. Mentionez ca fondul de rulment la ora actuala nu mai exista pe motiv ca ar fi fost acoperite din acesta datoriile proprietarului rau platnic.
Da, e posibil. Daca fondul de rulment si alte fonduri chiar n-ar acoperi aceste gauri negre care sunt restantele, unele chiar istorice, locatarii din bloc ar putea fi lipsiti de utilitati.
Asta se intampla pentru ca la furnizori trebuie platie facturile cele mai vechi, astfel incat facturile curente, daca fondurile asociatiei, nu numai fondul de rulment, sunt insuficiente.
Se poate ajunge chiar ca aceste fonduri sa nu ajunga nici macar pentru plata acestor facturi restante ....si atunci ati ramane fara utilitati.

AG. nu poate hotari, asa cum am mai spus, pentru ca fondul de rulment sa acopere vreo restanta, asta se intampla de la sine, ca vor sau ca nu vor proprietarii.

Din pacate asta se intampla! Restantierii pot fi dati in judecata, dar acest lucru nu va asigura ca veti si recupera aceste restante repede. Pana atunci banii proprietarilor, ca sunt fond de rulment, ca sunt fond de reparatii, ca sunt plati curente, toti acesti bani se duc la platile facturilor restante la furnizori, restante intamplate din pricina celor care nu platesc cu lunile, cu anii chiar.

Ce scrie in lege, ca fondul de rulment achita facturile curente inainte de a fi impartite pe liste este o poveste frumoasa care se intampla numai in asociatiile in care nu exista restantieri. Cunoasteti asemenea asociatii? E posibil sa fie, dar cate or fi?
Cu cat asociatiile sunt mai mari, cu atat problemele de acest fel cresc, ajungand sa fie uneori insurmontabile si asa se face ca oamenii se trezesc ca intr-o buna zi raman fara apa calda, fara caldura, fara apa rece sau fara gaze.....

Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
elga50, moderator
tomasso a scris:

[....] Cum s-ar explica echilibristica platilor acestor adminisratori si cum am putea verifica situatia reala a debitelor asociatiei la furnizori :se pot obtine informatii online de la acestia ? Va rog sa aveti amabilitatea a-mi explica aceste mecanisme.

Puteti sa va interesati telefonic la furnizorii mari, in special, ce facturi aveti restante, din ce luni, in ce sume etc.
In Bucuresti numai GDF Suez si Enel au site-uri de unde puteti afla datoriile asociatiei, cu conditia sa stiti informatii din facturile asociatiei (cod client, cod eneltel) si, creandu-va un cont pe aceste site-uri sa consultati situatia facturilor si a platilor.

RADET si Apa Nova nu s-au invrednicit inca sa aiba asemenea site-uri performante, dar puteti da telefon. La Apa Nova telefonul este 021.207.77.77
La RADET puteti intra pe site-ul lor si acolo gasiti un tel.verde si un chat.
La ambele trebuie sa stiti codul client. E mai usor sa vi se furnizeze informatiile, dar.....se poate si fara, mai greu..... !

Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)